≫ 

Posle oštrih kritika državnog vrha Srbije, Kajl Skat se oglasio na Tviteru o "nezavisnom Kosovu" (FOTO)

- Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja - poručio je Kajl Skat

  • 12

Izjava Kajla Skata, da je Kosovo suverena država, izazvala je burne reakcije u državnom vrhu Srbije, a odmah su usledile kritike zbog ovih reči. Američki diplomata je, međutim, samo dan kasnije putem svog Tviter naloga poslao poruku, kako bi objasnio stav Amerike kada je Kosovo u pitanju.

Erdogan i Vučić na telefonskoj vezi, turski predsednik mu poručio: Podržaću svaki dogovor Srba i Albanaca

- Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost - napisao je on na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo, reagujući na ovu poruku, da je Kosovo suverena država, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pitao se zbog SAD pregovaju sa Srbijom, ako su to sve suverene vlade nezavisnih država.

- Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare - rekao je Vučić i poručio da bi bilo lepo da je Skat ukazao malo više poštovanja prema zemlji domaćina.

Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- To je njihovo pravo, oni su velika sila, ali i naše pravo je da i pred velikim silama branimo naš stav - rekao je predsednik Srbije.

Ministar odbrane Aleksadar Vulin je poručio da je Skat "u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo", a premijerka Ana Brnabić poručila je da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna "da ako neko nazove Kosovo državom ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu".

VIDEO: Nedavno je skat najavio promenu politike SAD prema Srbiji 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    17. oktobar 2018 | 09:31

    Mnogo si se ti zaigrao po SRBIJI /zajedno sa Zoranom /.Ali ničija nije gorela do zore.

  • Lela

    17. oktobar 2018 | 10:57

    Od amerikanca se ovako nešto uvek može očekivati. Nikada nam nisu bili prijatelji niti će nam uvek i biti.

  • Mirjana

    17. oktobar 2018 | 11:54

    Dokle ćemo da živimo kao miševi , pognute glave u svojoj državi ? Vreme je da pokažemo da imamo pravo da živimo kako mi (narod) želimo u svojoj državi! Da li bi dopustili da vam neko dodje i naredjuje u vašoj kući kako da živite ? Pa nemojte dopustiti ni u vašoj državi to je isto. Vreme je da dignemo glave i očistimo djubre koje se nakupilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA