≫ 

Srbija je važan partner Austriji, želimo da vas vidimo u zajednici evropskih zemalja: Poruka austrijskog predsednika Brnabićki (FOTO)

Premijerka Brnabić istakla je da su Srbija i Austrija važni ekonomski partneri, navodeći da veliki broj austrijskih kompanija posluje u našoj zemlji i da sa uložili više od tri milijarde evra,te  zapošljavaju oko 20.000 zaposlenih

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Republike Austrije Aleksanderom Van der Belenom kojem je zahvalila na kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija kao i čvrstom stavu o neophodnosti integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Država izdvaja 200 milijardi dinara za kapitalne investicije: Brnabićkin plan za sledeću godinu (FOTO)

Srbija je važan partner Austriji kojeg želimo da vidimo u zajednici evropskih zemalja, naveo je predsednik Belen i ponovio da je pitanje integracije Zapadnog Balkana jedno od najvažnijih pitanja tokom austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Premijerka Brnabić istakla je da su Srbija i Austrija važni ekonomski partneri, navodeći da veliki broj austrijskih kompanija posluje u našoj zemlji i da sa uložili više od tri milijarde evra,te  zapošljavaju oko 20.000 zaposlenih.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Predsednik Austrije ocenio je da su austrijske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji i dodao da će saradnja dve zemlje ići ka daljem intenziviranju ekonomske saradnje i dolasku novih kompanija na srpsko tržište.

On je pohvalio uspeh Srbije postignut ekonomskim reformama i istakao da je Srbija dala izuzetan primer mnogim zemljama, pa i Austriji u postizanju visoke stope rasta, ekonomske stabilnosti i oporavku privrede.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Predsednica Vlade ocenila je da je za dalji napredak, postizanje dugoročne fiskalne stabilizacije, stabilne ekonomije i povećanje broja radnih mesta neophodan i stabilan i siguran region.

U tom smislu, objasnila je Brnabić, Srbija ulaže velike napore i spremna je da kroz dijalog sa Prištinom radi na pronalaženju kompromisnog i održivog rešenje za Kosovo i Metohiju, jer je to interesu stabilnosti

čitavog regiona.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Premijerka je podsetila da je Srbija ispunila svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i da očekuje da će i prištinska strana odgovorno pristupiti implementaciji dogovorenog.

Premijerka Brnabić posebno je zahvalila na pomoći koju Austrija pruža u uspostavljanju dualnog obrazovanja i digitalizaciji privrede Srbije kroz projekte dve privredne komore i Austrijske razvojne agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivanovic

    17. oktobar 2018 | 18:39

    Kad su nam gosti, mnogo su slatkorecljivi. Ledja kad okrenu udare po starom da nas ocrnjuju po svetu. Nikako da se opametimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA