Iran uveo recipročne mere Srbiji: Odgovor na odluku Vlade od 8. oktobra

Vlada Srbije odlučila je 8. oktobra da ukine bezvizni režim s Iranom, koji je uveden u avgustu 2017. godine

  • 0

Iran je ukinuo bezvizni režim za državljane Srbije, samo nekoliko dana nakon što su vlasti u Beogradu ponovo uvele vize za građane Irana, preneo je dnevni list "Teheran tajms" (Teheran Times).

Nova runda dijaloga? EU: Najavićemo čim bude potvrđena

List je naveo da je reč o recipročnoj meri koja se primenjuje pošto je Beograd ukinuo bezvizni režim za državljane Irana.

Portal Eksjueviejšn (Exyuaviation) preneo je i da iranski državni avioprevoznik Iran Er (Iran Air) zbog ponovnog uvođenja viza namerava da obustavi direkte letove iz Teherana za Beograd na kraju ovogodišnje letnje sezone, 27. oktobra.

Iran Er je od početka marta ove godine ponovo počeo da leti za Beograd posle pauze od 27 godina. Kompanija je za Beograd letela dva puta nedeljno, a posle nje su avionski saobraćaj izmedju Teherana i Beograda uspostavile i aviokompanije Mahan Er i Kvešm Er (Qeshm), ali su te kompanije u međuvremenu obustavile letove.

Vlada Srbije odlučila je 8. oktobra da ukine bezvizni režim s Iranom, koji je uveden u avgustu 2017. godine.

U Aerodromu "Nikola Tesla" za portal eKapija su rekli će iranska nacionalna avio-kompanija ove zime nastaviti da leti za Beograd dva puta nedeljno.

Prema navodima medija, Srbiju je u vreme dok je na snazi bio bezvizni režim posetilo više od 15.000 Iranaca, a mnogi su zloupotrebili taj režim i pokušali da odu u neku od zemalja Evropske unije.

Lokalni mediji preneli su da je nekoliko stotina Iranaca azil zatražilo i u Srbiji.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA