≫ 

Da li će se Srđan Nogo posle skandalozne pretnje premijerki i predsedniku Srbije pozvati na poslanički imunitet u postupku tužilaštva?

- Ja njegove reči smatram neprimerenim i neprikladnim, ali tema koju je pokrenuo, posledice migranstke krize je jako važna - rekao je Obradović na konferenciji za novinare

  • 33

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas da se poslanik tog pokreta Srđan Nogo, protiv koga je pokrenut predistražni postupak zbog pretnji premijerki i predsedniku Srbije, neće pozivati na poslanički imunitet i da stoji na raspolaganju državnim organima kojima će obrazložiti šta je i zašto rekao.

Boško Obradović se ogradio od Noga, ali ga ne smenjuje

- Ja njegove reči smatram neprimerenim i neprikladnim, ali tema koju je pokrenuo, posledice migranstke krize je jako važna - rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Kako kaže, pitanje poslanika Dveri da li je vlast potpisala ili planira da potpiše Dablinski sporazum, po kome bi u Srbiju bilo vraćeno i trajno naseljeno više stotina hiljada migranata je veoma važno za Dveri i za Srbiju.

Poslanik Dveri Srđan Nogo je, prema snimku na "Jutjubu", rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obešen i Aleksandar Vučić".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Politika nasilja i vešanja nije politika Dveri - rekao je Obradović i podvukao odgovornost vlasti koje, kako tvrdi, vrše pritisak na opoziciju, medijske slobode i ugrožavaju proces izbora.

Dodaje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnike opozicije naziva "lopovima, kretenima, izdajnicima", a da se za to nikada nije izvinio.

Smatra da je vlast odgovornija za medijski i parlamentarni dijalog i navodi da on lično preuzima deo odgovornosti za ono što je Nogo izgovorio.

Kako kaže, treba raditi na smirivanju tenzija kako se one ne bi prelile iz parlamenta na ulicu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić.

- Tužilaštvo za visokotehnoloski kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki - rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Vučić je izjavio da "Srbija nije zemlja silovatelja"

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA