Ugljanin ponovo o autonomiji Sandžaka: Ovo je preduslov za trajno rešenje spornih pitanja

Ugljanin je ocenio i da su predstojeći izbori, 4. novembra, na kome biraju nacionalna veća nacionalnih manjina, za njih od posebne važnosti, jer im, kako tvrdi, posle raspada bivše zajedničke države SFRJ još nije priznato ranije stečeno pravo naroda

  • 66

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin rekao je u Sarajevu da je "rešavanje ustavno-pravnog statusa" Sandžaka i bošnjačkog naroda preduslov za trajno rešenje svih spornih pitanja koji opterećuju odnose Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i odnose bošnjačkog i srpskog naroda.

Ako pobedi na izborima, Ugljanin ima pakleni plan: Srbija nema u svoje tapije upisan Sandžak

Kako prenosi Fena, na sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" o temi "Regionalna stabilnost i uloga nacionalnih manjina", on je rekao i da pravo na samoopredeljenje garantuje građanima Sandžaka da uspostavljaju i razvijaju saradnju sa Bosnom i Hercegovinom koja, kako on smatra, ne može biti manjeg obima od specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske sa Srbijom.

Ugljanin je ocenio i da su predstojeći izbori, 4. novembra, na kome biraju nacionalna veća nacionalnih manjina, za njih od posebne važnosti, jer im, kako tvrdi, posle raspada bivše zajedničke države SFRJ još nije priznato ranije stečeno pravo naroda.

On je podsetio da su se građani Sandžaka, koristeći pravo na samoopredeljenje, na referendumu 1991. godine izjasnili za autonomiju Sandžaka.

Prema njegovim rečima, "Dejtonskim sporazumom zaustavljena agresija Srbije, Crne Gore i delomično Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu, ali nije rešena jugoslovenska kriza".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Safet

    21. oktobar 2018 | 21:34

    Ovakvi ljudi poput Ugljanina i Izetbegovića su nam i doneli zlo, ja tim putem svoju decu ne dam, Hoću da živim mirno i pošteno u Srbiji.

  • Miki

    21. oktobar 2018 | 20:31

    Srbija je zemlja koja postuje sve nacije i sve vere.

  • vasa

    21. oktobar 2018 | 20:04

    Ugljanin je još 1991 pokušao da izvrši separatistički čin...on je osoba koja ni svojim Bošnjacima ne želi dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA