≫ 

Vučić odgovorio Jeremiću, a onda se osvrnuo i na Amfilohijevu izjavu o razgraničenju: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

On je dodao da nije siguran da je Vuk Jeremić ikada pročitao Andrićevu "Prokletu avliju", a da jeste, setio bi se vremena sopstvene vlasti

  • 20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je komentarišući najnovije kritike episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija ideje o razgraničenju, da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crne Gore ili jednostavnim progašlenjen nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili...

Vučić obišao radove na fabrici Eurotay u Kraljevu: Brate Turčine, hvala ti što si zaposlio žene od 50 godina. Da ih čuvate i vodite računa o njima (FOTO) (VIDEO)

Vučić je, nakon obilaska kompanije „Eruotay“ u Kraljevu, u izjavi novinarima, kazao da nema ništa protiv kritika, da je to uvek lako, ali da neće da odgovara na uvrede uvredama.

- Bolje je da se borim za fabrike, ljude, budućnost - poručio je.

Podsetio je da je pre 2009, kada su povećane plate i minimalac, minimalac bio 159 evra, a četiri godine kasnije povećan je za svega tri evra, a od januara iduće godine biće 230 evra.

- To je za 41,3 odsto više. Neko će da kaže da je moglo brže i bolje, ali ako se ima u vidu da je zemlja bila uništena, onda je to višenego uspešan oporavak - konstatovao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Skrenuo je pažnju na žene koje će raditi u fabrici i poručio da njihov osmeh pokazuje da znaju da neće biti bogate, ali da će im biti bolje i da su zadovoljne.

- Što se tiče tih koji bi sve bolje radili, a nisu radili kada su bili na vlasti, sveštenička i crkvena lica, ne mogu da ulazim u tu sferu. Ne zato što nemam šta da pitam oko otcepljenja Crne Gore i jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova. Imao bih mnogo toga da pitam, ali je bolje da ćutim. Borićemo se za interese naroda i zemlje - naglasio je on.

On je dodao da nije siguran da je Vuk Jeremić ikada pročitao Andrićevu "Prokletu avliju", a da jeste, setio bi se vremena sopstvene vlasti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na Jeremićevu izjavu da je trenutno stanje u zemlji kao "prokleta avlija".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kraljevu, rekao da je minimalna zarada za vreme Jeremićeve vlasti bila 150 evra, da je sada 230 evra, te da će sledeće godine biti 250.

- Da li je ''prokleta avlija'' kad gradite autoput do Čačka ili kad nemate put, kad ga neko obećava 60 godina? Da li je ''prokleta avlija'' kad zatvorite Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej ili kad ih otvorite - upitao je Vučić.

Kaže da aktuelna vlast otvara fabrike na mestima razorenih giganata, a kao primer naveo Kraljevo, gde su prethodne vlasti ostavile bez posla 20.000 ljudi jer su "pljačkaškim privatizacijama trpali pare u svoje dzepove".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    21. oktobar 2018 | 19:23

    Vucic je mnogo uradio za drzavu i narod to ostuje tako da sve ostalo sto se kaze je suvisno.

  • MZ

    21. oktobar 2018 | 20:52

    Vucicu samo napred i ne osvrci se na lupetanje Amfilhijevo jer smo ga i mi u C Gori procitali i niko mu ne uzima za ozbiljno

  • Kolja

    21. oktobar 2018 | 18:35

    Puno se njih pravi pametno!A niko nista pametno da kaze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA