≫ 

Haradinaj tvrdi: Srbi sve zainteresovaniji za pristup "Vojsci Kosova"

- Imamo dug spisak imena iz srpske zajednice - objasnio je premijer privremenih kosovskih institucija

  • 3

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj pozvao je danas pripadnike srpske zajednice u Kosovskim bezbednosnim snagama, da ne podležu, kako je naveo, pritiscima i ne napuštaju te snage, te dodao da je istovremeno povećan zahtev pripadnika Srba da postanu deo KBS, prenela je RTK.

Ako bi "Vojska Kosova" ušla na sever pokrajine, Srbija bi bila saterana u ćošak: Vučić upozorio italijansku ministarku odbrane (FOTO)

Ragovarao je, kako je kazao, sa pripadnicima srpske zajednice na KiM i njihovim porodicama, koje je pozvao da ne podležu pritiscima i ne napuštaju KBS, jer će u tom slučaju oni biti jedini gubitnicim.

- Rekao sam im da ne napštaju svoju dužnost, jer ima mnogo vaših sugrađana Srba koji žele da budu deo KBS-a. Imamo dug spisak imena iz srpske zajednice. Postoji sve veća zainteresovanost za članstvo u KBS. Njihovi podaci će biti čuvani kako i oni ne bi bili pod pritiskom - rekao je Haradinaj u razgovoru sa američkim studentima koji borave na Kosovu.

Igor Simić iz Srpske liste, rekao je za Telegraf da je njihov stav jasno pokazan na sednici parlamenta u Prištini kada su svi napustili sednicu i izrazili najoštrije protivljenje stvaranju nekakvih vojnih formacija, što je protivno svim međunarodnim aktima na snazi, počev od rezolucije 1244 SB UN i Kumanovskog sporazuma.

Lično smatram da je bolje da se taj novac usmeri na rešavanje ekonomskih i socijalnih problema, a ne na militarizaciju Kosmeta-Foto: Marko Jovanović

- Srbi su takođe svoj stav jasno pokazali napuštanjem ovih formacija jer su shvatili da to nisu nekakve formacije za zaštitu od elementarnih nepogoda, kakvim su ih predstaljali, već vojne formacije koje mogu ugroziti mir i bezbednost Srba na ovim prostorima - poručio je on i dodao da lično smatra da je bolje da se taj novac usmeri na rešavanje ekonomskih i socijalnih problema, a ne na militarizaciju Kosmeta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    22. oktobar 2018 | 18:11

    Ovaj laze sam sebe, kad bi nasi rekli kako albanaca ima puno koji su zainteresovani da idu u srbsku vojsku.Kad ce ovaj siptar da proguta onu loptu u ustima, kako moze da prica punih usta...

  • RICINUS

    22. oktobar 2018 | 21:06

    Kada prestane dekstvo droge a ono realnost

  • Srbijanac

    23. oktobar 2018 | 05:54

    Setaj balavi smaras vise Srpski Narod!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA