"Vojska Kosova" je velika pretnja miru: Vučić na sastanku sa šefom Delegacije EU o neodgovornim potezima Prištine (FOTO)

- Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 36

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija, sa kojim je razgovarao o procesu pridruživanja naše zemlje EU i regionalnoj situaciji.

Palmer se posle susreta sa Vučićem sastao sa Tačijem i Haradinajem: Razgovori o "istorijskom sporazumu Srbije i Kosova" (FOTO)

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

On je s tim u vezi naglasio da je u interesu napretka Srbije i njene evropske budućnosti da Evropska unija uspešno prevaziđe postojeće izazove.

- Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije - rekao je predsednik Vučić.

Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije-FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Vučić i ambasador Fabrici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava (poglavlja 23 i 24).

Ambasador Fabrici je ukazao da proces ustavnih promena u oblasti pravosuđa ide u dobrom pravcu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija,-FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

S tim u vezi, predsednik Vučić je upozorio da je neprihvatljivo da Priština nastavi sa neodgovornim potezima sa ciljem formiranja tzv. kosovske vojske, što je velika pretnja miru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA