Beležimo stalni napredak u saradnji sa Nemačkom, Kosovo je jedina tačka razilaženja: Brnabić na sastanku sa poslanikom Bundestaga

Brnabić je navela da je Srbija posvećena jačanju vladavine prava, kao stubu napretka svake uređene i odgovorne države i osnovi za dalji ekonomski razvoj

  • 76

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa poslanikom nemačkog Bundestaga Peterom Bejerom da je izuzetno zadovoljna stalnim napretkom u jačanju bilateralnih odnosa i saradnji dve zemlje, pre svega u oblasti ekonomije.

Predsednica vlade naglasila je da porast nemačkih investicija i broj nemačkih kompanija, koje u Srbiji zapošljavaju oko 50.000 radnika, svedoče da reforme koje sprovodimo daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

Kada je reč o reformama, Brnabić je navela da je Srbija posvećena jačanju vladavine prava, kao stubu napretka svake uređene i odgovorne države i osnovi za dalji ekonomski razvoj.

Ona je naglasila da je Srbija pri izmeni ustavnih amadmana poštovala sve procedure i usvojila preporuke Venecijanske komisije, kako bi promene bile urađene u skladu sa najboljom praksom i donele očekivane rezultate. Cilj je, kako je naglasila, da Srbija dobije nezavisno i odgovorno sudstvo, u najboljem interesu države i njenih građana.

Brnabić je navela da je Srbija posvećena jačanju vladavine prava, kao stubu napretka svake uređene i odgovorne države i osnovi za dalji ekonomski razvoj-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Sagovornici su se saglasili da mediji imaju veoma važnu ulogu u sprovođenju reformi u Srbiji, a premijerka je izrazila očekivanje da će kontinuirani dijalog predstavnika Vlade Srbije i medijskih udruženja dovesti do usvajanja medijske strategije koja će u potpunosti urediti ovu oblast. Ona je zahvalila predstavnicima OEBS-a i Fondacije „Konrad Adenauer“ na podršci i pomoći pri izradi ovog važnog dokumenta.

Premijerka Brnabić ocenila je da je pitanje statusa Kosova i Metohije jedina tačka razilaženja u našim bilateralnim odnosima, a da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom i postizanju kompromisnog i održivog rešenja.

Poslanik nemačkog Bundestaga istakao je da Nemačka snažno podržava evrointegracije Srbije i poručio da Srbija u Nemačkoj ima pouzdanog partnera i podršku na putu ka Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    24. oktobar 2018 | 19:57

    Sta misle da cemo izdati nasu zemlju, nas narod, zarad clanstva ili cega god, ej bre pa nasi koreni su dole, zemlja napijena krvlju nasih predaka koji su zivote dali za nju i sad ce da dodje neki stranac da nam sudi!!!!

  • Veljko

    24. oktobar 2018 | 20:34

    Sada vidimo misljenje pojedinih zemalja.

  • Aleksandra

    24. oktobar 2018 | 23:51

    Razilaze nam se misljenja o najvaznijem pitanju.Ovo ostalo je manje vazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA