Amerika ne postavlja crvene linije: Beograd i Priština sami da se dogovore

Dijalog je najbolji način da Srbija i Kosovo razgovaraju o pitanjima koja ih razdvajaju i za Srbiju da se kreće u pravcu normalizacije odnosa sa Kosovom - rečeno je u diplomatskom predstavništvu SAD

  • 3

Američki stav je da svaki sporazum između Beograda i Prištine treba da bude trajan i da moraju da ga postignu same strane tokom pregovora, mi ne postavljamo crvene linije, niti govorimo da je ovo ili ono neprihvatljiv kurs, rečeno je za Novosti u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Srbiju skidaju sa liste visokorizičnih zemalja, Skat preneo važnu poruku: Vidljivi rezultati borbe protiv tetorizma i pranja novca

Tako su iz ambasade SAD odgovorili na pitanje da li se SAD zalaže za korekciju granica i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe - Kosovu, što je nedavno izjavio predsednik takozvane države Kosovo, Hašim Tači.

- SAD snažno podržavaju dijalog između Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Evropske unije. Dijalog je najbolji način da Srbija i Kosovo razgovaraju o pitanjima koja ih razdvajaju i za Srbiju da se kreće u pravcu normalizacije odnosa sa Kosovom - rečeno je "Novostima" u diplomatskom predstavništvu SAD, odakle su napomenuli:

- Nadamo se da mogu da postignu sporazum koji je primenljiv, izdržljiv i koji neće stvoriti nestabilnost u obe zemlje i regionu.

U Ambasadi objašnjavaju da su "jasno poručili liderima obeju strana da niko nema blanko ček iz SAD".

- Sada je vreme da strane budu kreativne i fleksibilne i verujemo da imaju prostora za to tokom pregovora - ističu isti izvori.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    25. oktobar 2018 | 10:03

    Koje licemerje. Nek' svi povuku priznanje koji su to ucinili pre 10 godina,pa onda u pregovore!

  • Boban

    25. oktobar 2018 | 09:42

    Ko da se dogovori ....... ha ha ha

  • Miodrag

    25. oktobar 2018 | 11:11

    Šta da se dogovorimo sa Šiptarima kad su im zapadne sile dozvolile da proglase nezavisnost ? Zar neko stvarno misli da možemo sa njima postići dogovor , sa nekim kome osim nezavisnosti ništa drugo nije prihvatljivo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA