≫ 

Kosovski ministar neće u Gračanicu jer nema simbola njegove "države", predsednik opštine poručuje: Sastanak dogovoren bez ikakvih uslova

- Za Ljekaja i njegov kabinet neprihvatljivo je da bude u instituciji koja se ne identifikuje simbolima države kojoj pripada - navodi se u saopštenju Ministarstva infrastrukture

  • 2

Kosovski ministar infrastrukture Palj Ljekaj odbio je da dođe u najavljenu posetu opštini Gračanica, zato što, navodi se u njegovom saopštenju, u prostoriji za sastanak sa rukovodstvom opštine nema državnih simbola.

- Za Ljekaja i njegov kabinet neprihvatljivo je da bude u instituciji koja se ne identifikuje simbolima države kojoj pripada - navodi se u saopštenju Ministarstva infrastrukture, prenosi RTS.

Ljekaj je ovim povodom rekao da će „i dalje biti blizu građana ove opštine, obezbeđujući im konkretne infrastrukturne projekte kako bi zadovoljili njihove potrebe“.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović saopštio je da je sastanak sa ministrom Ljekajem prethodno bio dogovoren bez ikakvih uslova, te da Gračanica ima zakonom utvrđene simbole.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović saopštio je da je sastanak sa ministrom Ljekajem prethodno bio dogovoren bez ikakvih uslova-Printskrin: Youtube/Радио Телевизија Грачаница

- Tokom prve godine mandata bio sam domaćin mnogim istaknutim javnim ličnostima, domaćim i međunarodnim zvanicama, ambasadorima i građanima različitih nacionalnosti. Nikada, tokom dogovaranja susreta, nije bilo sličnih zahteva kao što je jutros u telefonskom razgovoru zatraženo od uprave našeg kabineta, iako je sastanak prethodno bio dogovoren bez ikakvih uslova - naveo je Popović.

- Ostajemo posvećeni našim građanima, a kabinet predsednika Opštine Gračanica ostaje otvoren za sve goste koji žele da pomognu našoj opštini i poboljšaju uslove života našim meštanima. Za mene i rukovodstvo opštine su život, poverenje i dobrosusedski odnosi najveći simboli - podvukao je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA