Vučić odlučan da uđe u istoriju kao čovek koji je pomirio razlike u regionu: Analiza američke agencije o naporima predsednika Srbije

Blumberg navodi i da je Vučić, kojeg opisuje kao "najvećeg saveznika Rusije na Balkanu", rekao da neće kontrirati nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ma koliko to ponekad teško bilo

Američka agencija Blumberg ocenjuje da je srpski predsednik Aleksandar Vučić odlučan da uđe u istoriju kao čovek koji je pomirio etničke i teritorijalne razlike u regionu, koji inače "predstavlja sinonim za rat", i citira Vučića da bi rešenje za problem između Srba i Albanaca, ako do njega dođe, u potpunosti promenilo region.

Vučić otvara nove fabrike i ženama od 50 godina nalazi posao: Gojković odbrusila opoziciji

U opšinom tekstu koji je nastao na osnovu razgovora sa predsednikom Vučićem, agencija ocenjuje da se predsednik Srbije nalazi u središtu "natezanja konopca" između Istoka i Zapada i da je on ključan za budućnost regiona u okolnostima u kojima iz EU i Nemačke stižu upozorenja na opasne posledice ukoliko ne bude saradnje regionalnih lidera.

Blumberg skreće pažnju na to da se Srbiji nudi šargarepa članstva u EU, dok istovremeno Rusija "žarko želi" da održi svoj uticaj, što sve zajedno, ocenjuje agencija, stavlja na probu tradicionalne odnose na Balkanu.

Blumberg navodi i da je Vučić, kojeg opisuje kao "najvećeg saveznika Rusije na Balkanu", rekao da neće kontrirati nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ma koliko to ponekad teško bilo.

- Moramo da pokažemo pravičnost i lojalnost - rekao je Vučić, navodi agencija u razgovoru koji je vođen u četvrtak, u Beogradu, i dodaje da Vučić ističe da razgovor sa Merkel "nije lak", ali je naglasio da nikada neće reći ništa protiv nemačke kancelarke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    26. oktobar 2018 | 19:46

    Ako Vucic uspe bice to veliki uspeh

  • mica

    26. oktobar 2018 | 22:40

    uopste ne sumnjamo u sposobnosti naseg predsednika.

  • Fudbaler

    26. oktobar 2018 | 17:40

    To je jako važno za našu državu i njene građane. Aleksandar Vučić samo želi da sačuva stabilnost u srbiji, i da pomogne građanima da bolje žive. Srbija ne želi da prizna nezavisnost KiM, i da ostane bez svojih interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA