≫ 

Opozicija na Kosovu zakazala vanrednu sednicu: "Crvene linije" dijaloga Beograda i Prištine tema u Skupštini 1. novembra

Opozicija je tražila vanrednu sednicu još početkom septembra, ali je Predsedništvo kosovske skupštine odlučilo da se najpre odobri pregovarački tim koji je imenovala vlada

  • 1

Šef poslaničke grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti izjavio je da će 1. novembra na zahtev opozicije biti održana vanredna sednica kosovske skupštine o "crvenim linijama" u dijalogu Prištine i Beograda.

Prištini se žuri! Zakoni o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku progurani na dnevni red

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Hoti za Kosovapres izjavio da su iz DSK juče podneli zahtev za održavanje vanredne sednice i da će ona biti 1. novembra.

- Niko nema mandat da pregovara o teritoriji Kosova. To je crvena linija u procesu dijaloga. Nadam se i pozivam sve političke partije, sve poslanike da učestvuju na sednici 1. novembra i glasaju za ovu rezoluciju - naveo je Hoti.

Printskrin: Youtube/Gazeta Express

Opozicija je tražila vanrednu sednicu još početkom septembra, ali je Predsedništvo kosovske skupštine odlučilo da se najpre odobri pregovarački tim koji je imenovala vlada.

Opozicija je u znak protesta bojkotovala skupštinske sednice.

VIDEO: Tači prolazi kroz Sever Kosova

VIDEO: Ne samo prva i druga postojalo je ravno pet kosovskih bitaka

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    27. oktobar 2018 | 09:59

    Ova shiptarska banda je odavno presla sve crvene linije, i Srbija mora da reaguje. A zna se sta se radi sa bandom - ide u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA