≫ 

Ambasador SAD vređao, ona stajala kao ikebana pored: Maja Gojković otvoreno o tome šta zamera Zorani Mihajlović

Ona se osvrnula na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota koji je, kako kaže, “izvrđao Srbiju usred zgrade Vlade”

  • 0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković govorila je za Prvu TV o izjavi poslanika Bundestaga Petera Bajera, ali i o tome šta zamera Zorani Mihajlović.

Vučić otvara nove fabrike i ženama od 50 godina nalazi posao: Gojković odbrusila opoziciji

Gojkovićeva je navela da izjavu Bajera, koji je rekao da Srbija treba da prizna Kosovo kako bi postala članica EU, treba shvatiti ozbiljno s obzirom da je on član stranke koja je vladajuća u Nemačkoj.

- Sa druge strane postoji veliki broj država koje ne dele mišljenje. Španija napušta svaki skup na kom se nalaze predstavnici Kosova. Srbija ne želi da za parče šargarepe razmišlja o priznanju Kosova. Dijalog uvek pretpostavlja dve strane, inače je monolog - nevala je ona gostujući u Jutarnjem programu.

Kako je dodala, prvi put u istoriji imamo izbalansiran stav SAD.

- Njihovi zvaničnici kad dođu u Srbiju ili odu u Prištinu posle kažu da mora da se razgovara i nađe kompromis. Nije situacija više crno-bela - navela je ona i osvrnula se međutim na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota koji je, kako kaže, “izvrđao Srbiju usred zgrade Vlade”.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Meni nije toliko problematičan ambasador koji je izvređao Srbiju usred zgrade Vlade nego potpredsednica Vlade koja je stajala tamo i nije rekla nijednu reč. Meni je to veća uvreda nego uvreda jednog ambsadora koji je zaboravio na trenutak koja je njegova misija. Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i odgovori, tako kako je Ana Brnabić uradila narednog dana usred američke fabrike Filip Moris - navela je ona.

Na pitanje šta zamera ministarki i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, Gojkovićeva je navela da joj “generalno ne zamera ništa, sem tog konkretnog čina”.

- Zorana je kao potpredsednica partije u kojoj sam ja, uvela jedan manir da možeš slobodno da kažeš šta god želiš bez obzira da li si se konsultovao u stranci i da li su to stavovi većine ili nisu. Smatram da nije primereno da ne odgovori na vređanje ambasadora usred Vlade, a da vi stojite kao ikebana pored. I to je moj stav i ja ću to ponoviti ako želi da čuje to - dodala je Maja Gojković.

Na pitanje da li postoji mogućnost da postane ministarka kulture, kako pišu pojedini mediji, Gojkovićeva kaže da u tome ne vidi nikakvu istinu, da nije razgovarala sa predsednikom i premijerkom.

VIDEO: Presedan u modernom građevinarstvu da dođete u situaciju da treba nov autoput iznova da radite

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA