Haradinaj ne može da prisvaja Trepču i Gazivode koje mu ne pripadaju: Đurić odgovorio na provokacije

Kada sagovornicima u inostranstvu ukažete da više od 2.000 dana Priština ne pridržava dogovoru o formiranju Zajednice srpskih opština ostaje jasno da su argumenti na srpskoj strani - izjavio je Marko Đurić

  • 76

U Beogradu se sutra održava zajednička sednica Vlade Srbije sa svim predstavnicima srpskih institucija na Kosovu i Metohiju, najavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

On je naglasio da je inicijativu za zajedničku sednicu potekla od predsednika Srbiije Aleksandra Vučića.

- Očekujem da će na sutrašnjoj sednici vlade biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji. Tu su obonova Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola - naglasio je Ðurić.

Kako kaže Vlada Srbije učiniće sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima.

- Zadovoljan sam, srećan i ponosan što postoji ovakva podrška za naš narod na KiM - zaključio je Ðurić.

Očekujem da će na sutrašnjoj sednici vlade biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji-Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodaje da predsednik Srbije koristi svaku priliku, svaki razgovor sa velikim svetskim liderima da ukaže na međunarodno pravo i želju Srbije da se pronađe kompromisno rešenje za KiM.

- Kada sagovornicima u inostranstvu ukažete da više od 2.000 dana Priština ne pridržava dogovoru o formiranju Zajednice srpskih opština ostaje jasno da su argumenti na srpskoj strani - naglasio je on.

On je prokomentarisao izjavu Ramuša Haradinaja, da su Gazivode i Trepča kosovski dragulji kojeg se nikada neće odreći, i rekao da se ne može odricati nečega što nije njegovo.

Haradinaj ne može da se odrekne nečega što mu ne pripada-Foto: Profimedia/AFP

- Haradinaj ne može da se odrekne nečega što mu ne pripada. Moram naglasiti za sve one koji ne znaju, Trepča na severu radi uspešno, ima preko 3.000 zaposlenih, sama isplaćuje doprinose i tako će se nastaviti - izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uchiha Madara

    29. oktobar 2018 | 10:33

    Sve ce na kraju biti nase, jer je to srce Srbije.

  • Milan

    29. oktobar 2018 | 11:29

    Prošlo je vreme kada su Šiptari prisvajali na silu uz pomoć svojih mentora šta im se prohtelo.

  • vivijen vivi

    29. oktobar 2018 | 11:31

    Haradinaj je običan provokator. On nema politički legitimitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA