Vladimir Putin odlikovao Vučića ordenom Svetog Aleksandra Nevskog: Posle 100 godina najznačajnije priznanje dodeljeno jednom Srbinu

Poslednji laureat bio je čuveni Nikola Pašić, a do sada su ovim vrednim priznanjem ovenčani i knjaz Nikola Petrović Njegoš, kralj Milan Obrenović kao i kralj Aleksandar Karađorđević

  • 11

Prvi čovek Ruske federacije Vladimir Putin doneo je ukaz da predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikuje ordenom Svetog Aleksandra Nevskog, prenose Novosti.

Ovo najznačajnije priznanje posle skoro 100 godina ponovo se dodeljuje jednom Srbinu i to najbolje govori o odnosu ruskog lidera prema šefu naše države.

Poslednji laureat bio je čuveni Nikola Pašić, a do sada su ovim vrednim priznanjem ovenčani: grof Sava Vladislavić Raguzinski, baron Petar Duka (srpski general u Habzburškoj vojsci, rodom iz Osjeka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, kralj Milan Obrenović, kralj Aleksandar Karađorđević (kao prestolonaslednik).

SASTANAK SA ČEPURINOM I PRIPREMA ZA DOLAZAK VLADIMIRA PUTINA U SRBIJU

Predsednik Srbije primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji dve zemlje, posebno o konkretnim projektima ekonomske saradnje.

Predsednik Srbije primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji dve zemalje-FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

S tim u vezi je konstatovano da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da da značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije.

Dvojica sagovornika su dogovorili i sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru.

Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Ruske Federacije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja predsednika Putina za našu zemlju, kao i tradicionalnog prijateljstva dveju zemalja i bratstva dvaju naroda.

Na sastanku su dogovoreni i sledeći koraci u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru-FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

On je izrazio podršku predsedniku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

Video: Sastanak Vučića i Čepurina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pilica

    29. oktobar 2018 | 12:26

    Maestralno... Najezila sam se. Uz ovakvo prijateljstvo i trud, mogu samo da kazem svaka cast...

  • Sanj

    29. oktobar 2018 | 12:29

    Ovo je zaista izuzetna čast i odraz iskrenog prijateljstva kao i poštovanja.

  • Milan

    29. oktobar 2018 | 12:47

    Dobri uzajamni odnosi Rusije i Srbije, dobri odnosi dva predsednika, uzajamno poštovanje i poverenje su rezultirali ovim odlikovanjem. Nastavak dobrih odnosa sa Ruskom federacijom treba nastaviti negovati jer je to najbliži i najbolji prijatelj Srbije. Dobra politička, ekonomska i privredna saradnja dve zemlje u budućnosti od izuzetnog značaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA