Prijem u Interpol bilo bi grubo kršenje međunarodnog prava, predsednik Kipra poručio: Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova

Eventualni prijem bi predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava i to bi predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i pravila i procedura Interpola - izjavio je Nebojša Stefanović

  • 30

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i kiparski predsednik Nikos Anastasijades razgovarali su danas u Atini o štetnim posledicama eventualnog članstva i samoproglašenog „Kosova“ u Interpolu, a Anastasijades je rekao da Kipar ne priznaje Kosovo i da će pružiti Srbiji punu podršku na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola.

Stefanović je, na marginama trećeg „Samita Evropske unije i arapskog sveta“ koji se održava u glavnom gradu Grčke, upoznao kiparskog predsednika sa stavovima Srbije po pitanju zahteva tzv. „Kosova“ za prijem u ovu međunarodnu policijsku organizaciju.

On je naglasio da bi eventualni prijem predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava i to bi, kako je istakao, predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i pravila i procedura Interpola.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i kiparski predsednik Nikos Anastasijades razgovarali su u Atini o štetnim posledicama eventualnog članstva samoproglašenog „Kosova“-TANJUG/ MUP SRBIJE

Ministar je dodao da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kiparski predsednik je istakao da dve države imaju odlične odnose, a ministar Stefanović i on su se saglasili da treba uspostaviti trilateralnu saradnju između Srbije, Kipra i Grčke.

Stefanović je kiparskom predsedniku preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a Anastasijades je uzvratio.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA