≫ 

Prva dama Srbije obučena u crveno od glave do pete tokom posete Kini (FOTO)

Supruga predsednika Kine Si Ðinpinga, Peng Lijuan ju je primila danas u Pekingu

  • 13

Crvena boja je najznačajnija boja Kine, ona se smatra srećnom bojom, simbol je blagostanja i zdravlja u staroj Kini, baš kao i u većini civilizacija koje je doživljavaju kao boju života, ljubavi, snažnih osećanja, pa ne čudi što se prva dama Srbije Tamara Vučić odlučila da je odene od glave do pete  prilikom posete supruge predsednika Kine Si Ðinpinga, Peng Lijuan.

Ona ju je primila danas u Pekingu i tom prilikom su razgovarale o saradnji dveju zemalja u oblasti kulture i humanitarnog rada.

Dve sagovornice su se dogovorile da, posle otvaranja kulturnog centra Narodne Republike Kine u Beogradu, dve zemlje organizuju Dane kineske kulture na teritoriji Srbije, od Subotice i Novog Sada, do Niša, Leskovca i Vranja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom razgovora je konstatovana veoma bliska saradnja Kine i Srbije u svim najvažnijim sferama društvenog života, kao i blisko prijateljstvo dva predsednika, Vučića i Sija.

Kako je prenela kineska agencija Sinhua, Peng se tokom susreta prisetila posete Srbiji 2016. godine i visoko ocenila odnose Kine i Srbije, kao i duboko prijateljstvo dva naroda. Ona je zamolila Tamaru da prenese pozdrave predsednika Si Ðinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izrazivši poštovanje prema humanitanom radu Tamare Vučić, Peng je istakla da Kina pridaje veliki značaj rešavanju problema sa kojima se suočavaju žene i deca.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Peng, koja je specijalni izaslanik UNESKO-a za unapređenje obrazovanja devojčica i žena, izrazila je spremnost da sa Srbijom podeli iskustvo Kine u toj oblasti i za zajednički rad na unapređenju tog pitanja na međunarodnom planu.

Tamara Vučić je zamolila Peng da predsedniku Siju prenese pozdrave predsednika Vučića.

Ona je rekla da srpski narod ceni kinesku pomoć i podršku, kao i vrednosti srpsko-kineskog prijateljstva, prenela je Sinhua.

Srbija ostaje čvrsto privržena razvijanju odnosa sa Kinom i želi da bude njen istinski prijatelj, rekla je Tamara Vučić, citira kineska nacionalna agencija.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tamara Vučić odlučila se za ženstveno odelo, koje prati liniju tela.

I baš sve na njoj, ne samo da je bilo u crvenoj boji, nego je bilo u jednom tonu: majica, sako, pantalone, veliki broš u obliku cveta, lak na noktama, tašna i cipele na potpeticu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Jedno je sigurno, domaćini sigurno nisu ostali imuni na tu količinu crvene nijanse.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S8

    29. oktobar 2018 | 15:32

    Nisam bot !!! Ali stvarno lepa zena.

  • Mila

    29. oktobar 2018 | 15:48

    Mozemo voleti ili ne nekoga.Gdja-Vucic izgleda bas lepo.

  • Ana

    29. oktobar 2018 | 16:16

    Hajmo sad obrusite se svi na zenu!Kakvi su to stavovi,razmisljanja?Melanija je na svakom dogadjaju uz svog supruga i to je u redu ali zato smeta Tamara.Licemeri ste,dvostruki arsini.I,da Tamar Vucic izgleda prefinjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA