Brnabić u Muzeju istorije Velikog otadžbinskog rata u Minsku: Ponosni smo na našu zajedničku borbu protiv fašizma, za slobodu, jednakost i pravdu (FOTO)

Zahvalni bratskom narodu Belorusije na podrđci i prijateljstvu - napisala je premijerka u knjizi utisaka

  • 0

Predsednica Vlade Ana Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Minsku, Belorusija, gde je obišla i Muzej istorije Velikog otadžbinskog rata i upisala se u knjigu utisaka.

- Ponosni na našu zajedničku borbu protiv fašizma, za slobodu, jednakost i pravdu. Zahvalni bratskom narodu Belorusije na podrđci i prijateljstvu - napisala je premijerka u knjizi utisaka.

Premijerka se tokom posete Belorusiji povodom sastanka glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, sastala i sa svojim kolegom iz Moldavije, Pavelom Filipom i razgovarala o unapređenju odnosa dve zemlje.

Na sastanku je potvrđeno da su odnosi Srbije i Moldavije prijateljski i da ima prostora za dodatno unapređenje, pre svega u domenu ekonomske saradnje.

Predsednica Vlade istakla je da Srbija izuzetno ceni stav Moldavije o nepriznavanju Kosova i Metohije.

- Srbija je izuzetno zahvalna za podršku koju Moldavija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje - naglasila je Brnabić.

Srbija je izuzetno zahvalna za podršku koju Moldavija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje-Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Premijerka je istakla da je strateški cilj Srbije priključenje Evropskoj uniji i upoznala premijera Filipa sa reformama koje Vlada Srbije sprovodi. Naglasila je da je cilj svih reformi bolji životni standard građana i povoljnije poslovno okruženje za privredu.

Premijer Filip potvrdio je da se trgovinska razmena između dve države povećava, kao i da postoji mnogo prostora za njeno dodatno unapređenje, posebno u domenu izvoza.

Moldavski premijer istakao je da Moldavija sa pažnjom prati reforme koje se sprovode u Srbiji i da žele razmenu iskustava sa našom zemljom.

- Moldaviji je potrebna snaga za promene i reforme koju Srbija ima - rekao je Filip.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA