Na delu je savez najgorih i najbednijih predstavnika i Srba i Bošnjaka: Ljajić o optužbama Šešelja

Ljajić kaže da mu je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poslala SMS poruku, kao i da ga je pogodilo to što je više opominjala poslanike njegove stranke, nego Šešelja

  • 0
Rasim Ljajić Foto: Marko Jovanović

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je u dva navrata razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o optužbama koje je na njegov račun izneo predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

- Ne mogu da prenosim sadržaj razgovora, osim da je sve bilo korektno - rekao je Ljajić za Politiku od četvrtka i dodao da mu je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poslala SMS poruku, kao i da ga je pogodilo to što je više opominjala poslanike njegove stranke, nego Šešelja.

Šešelj je u utorak na sednici Skupštine Srbije Ljajića optužio da je "vođa jednog od narko-kartela u Srbiji", ali i da ima lažnu diplomu medicinskog fakulteta, nakon čega su poslanici Ljajićeve stranke napustili sednicu.

- Ovo više nema nikakve veze sa politikom, ovo je gore od svakog rijalitija. Skoro 30 godina sam u politici i ovako nešto nisam doživeo. Pri tome, treba da se branim od besmislenih optužbi, za koje svako dete u Pazaru zna da su naručene, neistinite i monstruozne - rekao je Ljajić.

Foto: Marko Jovanović

On je kazao da ako ćuti, ispada da nema argumente, ako odgovara - ispada da se pravda i da razmazuje blato koje mu je neko na lice bacio, dodavši da je zato i tražio da se slobodno objavi sve što o njemu imaju i "policija i BIA i CIA i sve službe sveta".

- Ja druge odbrane nemam. Ako budu našli da sam ikada i jabuku ili loptu ukrao, reći ću da je Šešelj u pravu i podnosim ostavku. Pošto znam da se ništa neće naći, ja ću i u tom slučaju dobro razmisliti o sledećim koracima - naveo je Ljajić.

On je rekao da je jasno da to nije samo incident, kada se ima u vidu i da je pre dva dana ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku da za direktora osnovne škole u Prijepolju postavi kandidata Muamera Zukorlića koji je na glasanju školskog odbora izgubio sa sedam prema jedan.

Na pitanje šta stoji iza ovih optužbi, Lajić je rekao da je u političkom smisli na delu "crno-zelena koalicija koja je sasvim logična - to je savez najgorih i najbednijih predstavnika i Srba i Bošnjaka".

- Zukorlić sa svom podrškom koju je imao odavde nije uspeo da popravi svoj rejting i zato je odlučio da na samom kraju aktivira i svoj poslednji adut i najboljeg druga - Šešelja. Međutim, ovaj očajnički potez toliko je iziritirao ljude u Sandžaku da će se Zukorlić boriti za cenzus - rekao je Lajić.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA