Erdogan stiže ponovo u posetu Srbiji: Značajan sastanak Vučića sa predstavnicima turske Skupštine (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da Srbija smatra Tursku istinski prijateljskom zemljom i da je međusobna saradnja u svim oblastima na veoma visokom nivou

  • 25

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima delegacije i predsednikom Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Volkanom Bozkirom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija smatra Tursku istinski prijateljskom zemljom i da je međusobna saradnja u svim oblastima na veoma visokom nivou.

On je naglasio da je mnogo turskih investitora u Srbiji, koji obezbeđuju nova radna mesta i bolji standard naših građana, što dokazuje visok nivo poverenja u poslovno okruženje u Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vučić na sastanku sa predstavnicima turske Skupštine - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Tursku vidimo kao važnog partnera u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je čestitao sagovornicima Dan Republike Turske i otvaranje novog, najvećeg aerodoroma na svetu, kojem je i sam prisustvovao pre dva dana u Istanbulu.

Predsednik Odbora Volkan Bozkir je rekao da je ovo prva poseta delegacije Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Srbiji.

Sastanak Vučića sa delegacijom iz Turske - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci turskim investitorima i pozdravio zalaganje srpskog predsednika za razvoj infrastrukture, naročito projekta rekonstrukcije puta Novi Pazar - Tutin i izgradnje auto-puta prema Bosni i Hercegovini.

Predsednik Odbora Bozkir je dodao da je neophodno raditi na razvoju saradnje u oblasti turizma, istakavši da se broj turista koji posećuju obe zemlje povećava, ali da je još uvek nedovoljan, s obzirom na turističke potencijale dveju država.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o budućoj poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, planiranoj za početak sledeće godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uhren

    1. novembar 2018 | 11:58

    Neka dodje...i smiri onog ostrascenog Sulju Ugljanina.

  • Bane

    1. novembar 2018 | 12:03

    Bice to prilika za novu saradnju i nove investicije Turske u Srbiju.

  • SASA

    1. novembar 2018 | 11:39

    Turska nam je pravi i istinski prijatelj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA