≫ 

Vučić osudio naslovnu Ilustrovane politike, ali i poručio: Niste me pitali za naslovnicu "Samo snajper Srbiju spašava"

Vučić je prokomentarisao i izjave Veseljija, kao i saznanja u vezi ubistva srpskih mladića u kafiću "Panda"

  • 6

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije neprijatelj Albanaca, već onih koji ugrožavaju srpski narod.

- Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca. Naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srpski narod - rekao je predsednik Vučić za Prvu televiziju i dodao da "stoga razume izjavu Kadrija Veseljija da je on najveći neprijatelj kosovske nezavisnosti.

Vučić je dodao da će posle Veseljijeve izjave doduše "morati da vodi računa u inostranstvu kako će koji Albanac da reaguje ili da ugrozi nečiju bezbednost".

On je naglasio da će nastaviti da štiti interese Srbije i našeg naroda.

- Oni bi mnogo voleli da su im protivnici oni koje bi lako pobeđivali, pa sam na neki način i počastvovan takvom izjavom - kazao je Vučić.

Kadri Veselji - Foto: Profimedia

SRBIJA NEĆE KRITI ISTINU BEOGRAD

Predsednik Srbije izjavio je da roditelji mladića ubijenih 1998. godine u kafiću Panda u Peći mogu da budu sigurni da Srbija neće kriti istinu o tome ko je učestvovao u slučaju, bilo da je reč o Srbima ili Albancima.

- Imam informaciju, imamo saznanja, ali naši nadležni organi tragaju za dokazima - rekao je Vučić za televiziju Prva.

On je dodao da je mislio da će slučaj biti ranije rešen i dodao da država sa velikom pažnjom radi na rešavanju tog slučaja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ISTI ARŠINI ZA SVE BEOGRAD

- Video sam naslovnu stranu Ilustrovane politike i smatram da to nije javni diskurs kakav želimo i nadam se da se to neće događati - izjavio je Vučić, povodom natpisa „Psi su pušteni“ u tom nedeljniku i pratećeg teksta, koji su pojedina novinarska udruženja opisala kao poziv na linč nezavisnih novinara.

Vučić je za Televiziju Prva rekao da nema dvostruke aršine i da na isti način meri i slučaj Ilustrovane Politike i zahteva za Dragan J. Vučićević bude osuđen na tri godine zatvora.

- Nisam ja policajac, i u ovoj zemlji se ne kažnjava zbog uređivačke politike - rekao je Vučić upitan da li će biti sankcija uzimajući u obzir da je Politika državna kuća.

On je predočio i da nije posao Nadzornog odbora Politike da se meša u uređivačku politiku kuće već da se bavi pitanjem finansija.

- Imali smo i naslovne strane u kojima se kaže: "Samo snajper Srbiju spašava", niste me pitali o tome. Niste me pitali o tome što pojedini političari zabranjuju najtiražnijim novinarima da rade svoj posao samo zato što drugačije misle - zamerio je Vučić.

Vučić na RTS - Printskrin: RTS

Vučić se požalio i da je jedna novinarka Radiotelevizije Srbije sprečila da se o tome govori kada se postavilo pitanje odakle je Vuk Jeremić dobio sedam miliona dolara.

- Tema je naslovna stranka Ilustrovane politike, ali nije RTS i to što neko zabranjuje Draganu Vučićeviću da govori i što traži da tri godine ide u zatvor - smatra Vučić.

On je upitao i da li nekome zabranjeno da govori protiv predsednika Srbije i da li je neko zbog takvog govora sankcionisan.

- U RTS svi novinari, urednici su postavljeni u vreme Demokratske stranke, postavili su sve svoje, a nijedan od njih nije promenjen - navodi Vučić.

- Ko je najnapadanija ličnost u Srbii, da li ste pogledali naslovne stranice nedeljnika NIN, Vreme ili Danasa? Ja se ne žalim i ne kukam, ja sam srećan i molim im da me još žešće napadaju - rekao je Vučić.

- To snaži demokratiju u Srbiji i motiviše me da radim još bolje. Pre pet ili šest godina niste protiv Dragana Đilasa mogli da kažete nijednu reč i to upravo zahvaljujući Šolaku i Dajrekt mediji -rekao je Vučić.

- Ja želim da kritika bude još žešća, voleo bih da mi ne diraju decu, a mene napadajte kako hoćete. Ne možete da pobedite marljivost - zaključio je Vučić.

BIĆU UZ LJAJIĆA, OSTAJE U VLADI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će stati uz potpredsednika i ministra Vlade Srbije Rasima Ljajića, jer nije narko diler.

- Biće u Vladi, nastaviće da radi normalno i tačka - kazao je Vučić za televiziju Prva upitan o tvrdnji šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je Ljajić "vođa narko-kartela".

Vučić je kazao da će stati uz Ljajića i uraditi sve što mnogi njegovi koalicioni partneri nisu uradili kada su napadali njega i njegovu porodicu.

On je kazao da su njega od napada branili Ljajić, Aleksandar Vulin i ponekad Ivica Dačić, dok su drugi uglavnom ćutali i sakrivali se.

- Da, hoću sve ono što oni nikada nisu uradili kada sam ja u pitanju. Rasim jeste, jeste Vulin i ponekad Dačić. Svi drugi su uglavnom ćutali i sakrivali se. I kada su govorili da je moj brat vođa narko dilera, polja marihuane... Razne ludosti sam slušao. Niste tad pitali Rasima Ljajića hoće li da me zaštiti. Ili bilo koga drugog - kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je u svojoj Srpskoj naprednoj stranci video ljude"koji su mnogo osetljivi na sitnice", a "na krupne stvari kada nije njihova koža u pitanju, uglavnom ne reaguju".

- Ali ja sam tu da zaštitim sve. Moj posao je da zaštitim sve, da se borim za svekoji rade dobro, vredno i marljivo. Mene ne boli to što me neki ne brine, zato što je to ljudska priroda. Ljudi gledaju da se izvuku iz svakojakih sukoba. Zato je veoma je mali broj političara koji dobijaju glasove naroda, jer mali je broj njih koji se bore i ne beže - kazao je Vučić.

Vučić i Ljajić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

POKUŠAĆU DA PRIČAM SA ĐUKANOVIĆEM

Vučić je izjavio  da će dati sve od sebe da stupi u kontakt sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem kako bi razgovarali o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim državljanima Srbije.

Vučić je za Prvu televiziju rekao da je danas razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i da je MUP dobio informaciju da je ulaz u Crnu Goru zabranjen pesniku i akademiku Matiji Bećkoviću, istoričaru Čedomiru Antiću, profesoru Dejanu Miroviću i saradniku Instituta za noviju istoriju Srbije Aleksandru Rakoviću.

- Država Srbija mora da reaguju. Ovo je nešto čime sam bio šokiran. Mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, koji pripadaju klanovima, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio drugačije mišljenje - rekao je Vučić.

On je dodao da Crna Gora time ne uvodi verbalni delikt već zabranjuje da neko ko o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti drugačije misli uđe u tu zemlju, što je prema njegovim rečima, nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je dodao i da će Crna Gora razumeti poruke Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug/Fonet/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    1. novembar 2018 | 14:09

    Ja ne znam sta Crna Gora misli time sto je zabranila ulazak pojedinim vaznim ljudima pre svega pismenim i kulturnim ljudima to je samo odraz njihove nekulture i nepismenosti.

  • Sasa

    1. novembar 2018 | 14:20

    Ako cemo vec i Albanski teroristi su neprijatelji Srpskog naroda.

  • Janja

    1. novembar 2018 | 14:09

    Dal je moguće da toliko svima smetamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA