Srbiji je mesto u EU, Brnabić poručuje: Formalno članstvo će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo (FOTO)

Formalno članstvo u EU će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo i to je jedini pravi put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji - izjavila je premijerka Srbije

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas u Oksford Unionu, najvećem debatnom udruženju na Univerzitetu Oksford, poznatom po organizaciji debata i govorništva još od 1823. godine.

Brnabić je, govoreći na temu "Budućnost Srbije u Evropi", istakla da Srbije želi da postane članica Evropske unije (EU), jer smatra da su vrednosti koje naša zemlja zastupa u skladu sa evropskim.

- Sa Evropskom unijom delimo iste vrednosti i smatram da je Srbiji mesto u EU - rekla je Brnabić.

Formalno članstvo u EU će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo i to je jedini pravi put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji-Foto: gov.rs

Predsednica Vlade podsetila je da su mnoge države u različitim fazama pristupanja EU i istakla da su unutrašnje reforme najvažnije, pre svega zbog nas samih. Kako je naglasila, u fokusu Vlade Srbije jesu građani i njihov kvalitetniji život, bolje penzije i plate i viši životni standard.

- Formalno članstvo u EU će doći kao rezultat reformi koje sprovodimo i to je jedini pravi put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Reforme koje Vlada Srbije sprovodi direktno utiču na ekonomsku i političku stabilnost zemlje - rekla je ona.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas u Oksford Unionu, najvećem debatnom udruženju na Univerzitetu Oksford-Foto: gov.rs

Premijerka Brnabić istakla je da Vlada stvara novu, modernu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju koja će omogućiti domaćoj privredi da bude konkurentnija u svetu.

Ona je navela da su prioriteti naše spoljne politike, uz EU integracije regionalna saradnja, kao i partnerstvo sa svim zemljama sveta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Ruske Federacije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i da to ostaje trajno opredeljenje Srbije.

Predsednica Vlade Srbije obišla je i zdanje udruženja Oksford Union i upisala se u knjigu utisaka tog udruženja-Foto: gov.rs

Pre početka predavanja, predsednica Vlade Srbije obišla je i zdanje udruženja Oksford Union, u društvu predsednika udruženja Stivena Horvata. Tom prilikom, premijerka Brnabić upisala se u knjigu utisaka tog udruženja, gde se zahvalila na prilici da u Oksford Unionu predstavi sva dostignuća i planove Srbije.

Prethodno je prmijerka Brnabić bila glavni govornik na konferenciji "Izazovi vlada 2018" Škole za upravu Blavatnik Univerziteta u Oksfordu, gde je izlagala o značaju koji tehnološka revolucija ima za budućnost vlada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    2. novembar 2018 | 07:20

    Resi korupciju u sudstvu i partisko zaposljavsnje.To je problem ove jadne zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA