Da li će Srbija primeniti recipročne mere prema Crnog Gori: Odgovor stigao iz Ministarstva spoljnih poslova

Podgorica je zabranila ulaz u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Aleksаndаru Rаkoviću i Čedomiru Antiću, kao i profesoru Pravnog fakulteta u Prištini Dejаnu Miroviću

  • 8

Generalni sekretar Ministarstva spolljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da Srbija ne gleda pozitivno na zabranu ulaska četvorici intelektualaca u Crnu Goru, ali da neće biti reciprociteta.

On je za televiziju Prva kazao da Srbija ne želi mere te vrste.

- Uz poštovanje svih naših razlika treba da gradimo dobre odnose, a ne da dovodimo u pitanje ono što ne bismo smeli - kazao je Odalović.

Veljko Odalović - Foto: Medija centar Beograd

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Aleksаndаru Rаkoviću i Čedomiru Antiću, kao i profesoru Pravnog fakulteta u Prištini Dejаnu Miroviću, koji su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine 1. decembra, u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oprosti izvini

    2. novembar 2018 | 10:09

    Hoćete nešto poduzeti da npr na terazije dodje siptar i j..e mamu srpsku svim srbima????naravno da nećete, bolje dajte ovu državu nekome na koncesiju od 100 godina da ne gledamo ove bruke!

  • Nikanor

    2. novembar 2018 | 10:40

    A zasto ne kontra mere? Uvesti "zelene radne kartone" i ko ih nema, napolje u lijepu njihovu... Mozda ih sve proterati iz srbije?!

  • Bane

    2. novembar 2018 | 10:16

    Alo bre gospodo pa nije ovo vasa prcija. Sta je ovo vise bre! Svi mogu da nas gaze, a mi da gradimo dobre odnose..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA