Svaka žrtva ima svog dželata sa imenom i prezimenom: Srbija ne odustaje od progona Haradinaja

Brat kosovskog premijera je rekao da mu je žao što nije ubio više Srba

  • 32

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da je skandalozna izava Nasima Haradijana u kojoj je poručio daje ubijao Srbe i da mu je žao što nije ubio više, poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju.

- Skandalozna izjava brata ovekovečenog ratnog zločinca (kosovskog premijera Ramuša Haradinaja), je poziv svim međunarodnim institucijama da hitno reaguju, kako bi u što kraćem roku otpočeo sa radom Specijalni sud za zločine OVK (sa sedištem u Hagu) - rekla je Kuburović za Tanjug.

Ona je podsetila da porodice stotina Srba sa Kosova, koji su na najsvirepiji način ubijeni, već skoro dve decenije čekaju istinu i pravdu.

Kuburović - Foto: A. Nalbantjan

Kuburović je poručila da Srbija neće odustati od procesuranja ratnih zločinaca, “jer svaka žrtva ima svog dželata sa imenom i prezimenom”.

U kancelariji Specijalizovanog tužioca Džeka Smita na pitanje Tanjuga da li će Tižilašvo reagovati na javno priznanje zločina, rečeno je da tižilac ne kometariše javne izjave, kao i da se ne saopštava aktivnosti svog tužilaštva.

- Specijalizovani tužilac je usredsređen na sprovođenje mandata Specijalizovanog tužilaštva (ST) i ne komentariše javne izjave niti obznanjuje aktivnosti ST-a - navodi se u odgovoru Tanjugu iz njegove Kancelarije u Hagu.

Džek Smit - Foto: scp-ks.org

Nasim Haradinaj, predstavnik veterana takozvane OVK i brat od strica kosovskog premijera Ramuša Haradinaja izjavio je pre nekoliko dana za prištinske medije da se ne plaši procesuiranja pred Specijalnim sudom za zločine OVK i da mu je žao što nije ubio više Srba.

- Ubijao sam srpske vojnike kada god sam imao prilike. Kažem porodici da mi je žao što ih nisam pobio koliko sam želeo. Žao mi je što su mi prijatelji ubijeni, ali mi je drago što sam ubijao Srbe - kazao je Nasim Haradinaj, a preneo kosovski sajt "Insajderi".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    2. novembar 2018 | 13:35

    Užas i katastrofa šta su ovi ljudi radili.Svi zločinci moraju biti izvedeni pred lice pravde.

  • Ena

    2. novembar 2018 | 13:32

    I ne treba da odustane. Ratni zločini nezastarevaju. Videli smo uostalom njegovog brata kako se hvali!!!

  • Rados

    2. novembar 2018 | 13:06

    Ovaj covek ima toliko zlocina da bi proveo ceo zivot na robiji u nekoj uredjenijoj drzavi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA