Kolindina izjava o nestalima je licemerna, nije uradila ništa po tom pitanju: Linta prozvao hrvatsku predsednicu

Ona je izjavila juče da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju problema nestalih, kao i da od toga zavisi njena zvanična poseta Srbiji

  • 5

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao licemernu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju pitanja nestalih.

- Kolinda Grabar Kitarović treba javno da kaže zbog čega, od februara ove godine kada je primila delegaciju srpskih udruženja porodica nestalih, nije učinila ništa da se ekshumiraju posmrtni ostaci Srba sa preko 70 poznatih grobnih mesta - naveo je Linta u saopštenju.

On je rekao i da Grabar Kitarović treba javno da kaže zbog čega nije učinila ništa da se u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identifikuje preko 400 ekshumiranih posmrtnih ostataka srpskih žrtava.

- Pored toga, Kolinda Grabar Kitarović treba da javno kaže zbog čega nije učinila ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima, kao i da se Srbima vrate oduzeta imovinska, stečena i statusna prava i isplati naknada štete za minirane kuće i poslovne objekte u terorističkim akcijama u nizu hrvatskih gradova - istakao je Linta.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je juče da je razočarana što nije postignut napredak u razgovorima sa Srbijom o rešavanju problema nestalih, kao i da od toga zavisi njena zvanična poseta Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    4. novembar 2018 | 14:21

    Možda bi poseta Srbiji otkočila sve ove procese u korist srpske nacionalne manjine, jer mnogi faktori u Hrvatskoj, i mnoge adrese u hrvatskom društvu kao i mediji, onemogućavaju da institucije i tela osnovana za ove aktivnosti, naročito oko problema nestalih lica, rade svoj posao. Nije Kolinda Grabar Kitarović odgovorna za sve. Ali može drugačije da se odredi prema zvaničnoj poseti Srbiji i da meri ono što je sa druge strane Aleksandar Vučić i rukovodstvo Srbije pozitivno uradilo u proteklom periodu za građane hrvatske nacionalnosti u našoj zemlji.

  • Miki

    4. novembar 2018 | 15:42

    Linta vrti jednu te istu mantru godinama njemu je dobro na državnim jaslama a ti sirotinjski narode trpi i šuti!

  • Ccc

    4. novembar 2018 | 14:50

    Zena zna znanje.Ne stavlja nos gde joj nije mesto . Počinioci neka se istaknu ,ona je izabrana da vodi posleratnu ,Europsku Kroatiu. Bravo za Kolindu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA