≫ 

Ugljanin hoće da ruši Srbiju: Sandžak je okupirana zemlja! Njegove pristalice traže republiku i vređaju Vučića (VIDEO)

Opasne provokacije iz Novog Pazara

  • 78

Nosilac liste "Samoopredjeljenje" Sulejman Ugljanin proglasio je sinoćs pobedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i poručio da je ono "ostalo i da će i dalje biti bošnjačko". Međutim, proslave te pobede ostala je u senci novih provokacija. Uz burno odobravanje svojih pristalica Ugljanin je slavio uz poklič "Živela Sandžaka republika!".

Aktuelni predsednik Veća ocenio je da su današnji izbori bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali BNV koje ima ovlašćenja da u razgovoru sa predstavnicima Srbije rešava njihove probleme.

- Ti problemi su to što Bošnjaci nemaju status naroda i što nije rešen status Sandžaka, koji je okupirana zemlja od 1912. godine. Srbija i Crna Gora nemaju tapiju nad Sandžakom, a ako žele da ga uknjiže kao svoju teritoriju moraće da u Ustavu uknjiže Bošnjake kao narod. Mi smo na tome dobili izbore i to ćemo zastupati - istakao je Ugljanin.

On je "ljudima u Beogradu koji su hteli da uzmu BNV" poručio da im je to propalo i da im je "posao bio jalov".

Uz burno odobravanje svojih pristalica Ugljanin je slavio uz poklič "Živela Sandžaka republika!".

Njegov govor posle objavljivanja prvih rezultata izbora za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća razularena masa propratila je skadiranjem "Vučiću, pederu", kao i brojnim uvredama na račun Srbije i njenog predsednika.

Prema preliminarnim rezultatima, lista "Samoopredjeljenje" će imati 15 većnika, "Matica bošnjačka" 13, a "Vakat je" sedam predstavnika u budućem sazivu nacionalnog saveta Bošnjaka.

Na izborima je učestvovala i lista “Stari dedo” koja nije uspela da osvoji niti jedan većnički mandat.

Ugljanin je, ocenivši da nije nezadovoljan, već srećan što nisu ostvarili apsolutnu pobedu, najavio da će većinu formirati sa većnicima sa liste "Vakat je.

- Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija deliti odgovornost i što ćemo zajedno pobediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju, koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja - zaključio je Ugljanin.

Slavlje Ugljaninovih pristalica - Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Prema podacima "Samoopredjeljenja" na izborima za BNV glasalo je oko 52 odsto od 106.326 Bošnjaka upisanih u poseban birački spisak.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    5. novembar 2018 | 09:49

    Ovo je strasno kako pojedinci dozvoljavaju da se ponasaju.Jezik mrznje.

  • Laza

    5. novembar 2018 | 10:10

    Ništa novo od Ugljanina nastavlja sa provokacijama od republike nema ništa Sandžak ili Raška oblast već pripada državi Srbiji i neka se pomiri sa tim.

  • Boža zemunac

    5. novembar 2018 | 10:08

    Nije mi jasno zašto je ovaj Ugljanin još uvek na slobodi..? Državo reaguj dok ne bude kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA