Dačićeva reakcija na Komšićev intervju Telegrafu: Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine

Brojne reakcije u zemlji izazvao je intervju Željka Komšića za Telegraf.rs

  • 38

Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom intervjua Telegrafu budućeg člana Predsedništva BiH Željka Komšića koji je uzburkao region.

Dačić je, u ponedeljak Prvoj TV rekao "samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine.

- Nemojte me pitati takva pitanja - izjavio je Dačić.

Kako je rekao "Komšić treba da nasledi ono što je radio Bakir Izetbegović".

- I nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gde je granica BiH - rekao je Dačić.

Ivica Dačić - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Izabrani član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić istakao je intervjuu za naš portal da traži od Beograda i Zagreba da poštuju Bosnu i Hercegovinu kada je reč o fizičkim granicama i granicama lepog, normalnog ponašanja.

- U punoj meri ću biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumente. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom - rekao je Komšić.

VIDEO: Intervju Komšića za Telegraf.rs

Dačić je, inače, izjavio i da će Srbija učiniti sve da razvija dobre odnose sa svim zemljama u regionu, a na njima je da procene da li im se više isplati da se svađaju sa Srbijom ili da budu u dobrim odnosima.

Ovako je on prokomentarisao, kako kaže, nove “bočne udare” na Srbiju iz regiona, poput zabrane ulaska četvorici srpskih inteletualca u Crnu Goru, zbog, kako su navele tamošnje vlasti, "ugrožavanja nacionalne sigurnosti”.

- Znate koliko bi dugačka ta lista bila kada bi Srbija primenjivala iste aršine - komentariše srpski ministar spoljnih poslova zabranu Crne Gore koju vidi kao neviđeni skandal.

(Telegraf.rs/Tanjug/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola ch misiarac

    5. novembar 2018 | 16:22

    Nesto ti matematika ne ide. A i mrznja prema Dodiku i srbima.Komsic bi da bude presednik drzave, samo mu fali drzava jer je nema. Republika Srpska je Srbija. Mozete jos vise da nas mrzite to vam jedino i ostaje.Ziveo Dodik Zivela Srpska i Srbija..

  • Bosanac

    5. novembar 2018 | 14:16

    Zivio nam naš dragi Presedniče Komšiću

  • DD

    5. novembar 2018 | 13:10

    Tačno i nedvosmisleno rečeno. I činjenice to potvrđuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA