≫ 

Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog isticanja kosovske zastave na Notr-Damu: Dačić bi skandal ostavio za razgovor sa Makronom

- Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor - kaže Dačić

  • 7

Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave u Bogorodičinoj crkvi, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji izostanak reakcije zvaničnog Beograda objašnjava najavljenom posetom francuskog predsednika Srbiji.

- Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor - kaže Dačić.

Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi".

 

- Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zasto je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna - rekao je Dačić, dodavši da ne zna "kako je Tači prihvatio poziv da učestvuje, to je za njega dan žalosti".

Zastava takozvanog "Kosova" našla se u Bogorodičnoj crkvi u Parizu uz obeležja 86 država i 11 međunarodnih organizacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. novembar 2018 | 09:03

    Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave ali treba jednostavno da se ne pojave zvaničnici bez ikakve najave i objašnjenja !

  • 👤

    6. novembar 2018 | 09:20

    Скините српску. Наша застава је светиња. Под њом су гинули наши преци ослобађајући Европу од зла. Па и ту Француску која је данас понижава. И идите у приватну посету. Србију која је крварила за слободу не можете представљати.

  • Null

    6. novembar 2018 | 10:07

    Ivice moze pomoc prijatelja,.Francuski spomenik na kalimegdanu umotati u crno,ili ga prekritit nemackom zastovom,i nista vise.Tisina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA