LDP će biti spreman za izbore: Jovanovićeva poruka na godišnjicu osnivanja stranke

LDP nije ostao bez podrške zato što je ne zaslužuje, nego zato što u društvu nije bilo dovoljno razuma, hrabrosti i poštenja - kaže Jovanović

  • 6

Liberalno demokratska partija obeležila je 13 postojanja, a predsednik Čedomir Jovanović poručio je da je ta stranka svakim sekundom svoga postojanja i rada govorila i predstavljala istinu i da energija po kojoj je prepoznatljiva i dalje postoji.

Jovanović je rekao da LDP-a danas ima malo u politčkom životu Srbije, ne zato što je LDP mali, nego zato što "živimo u dve paralelne stvarnosti".

- LDP danas brani i bori se za iste vrednosti u Makedoniji, na Kosovu, u Bosni i Hercegovini. Zbog toga smo potrebni i o tome nam otvoreno govore svi u Evropi. I do narednih izbora, kad god oni dođu, stranka će biti spremna da na njima radi na svoj prepoznatljiv način - naglašava Jovanović.

Jovanović je istakao da je 2012. godina mnogo toga promenila u srpskom društvu, ali da LDP nije ostao bez podrške zato što je ne zaslužuje, nego zato što u društvu nije bilo dovoljno razuma, hrabrosti i poštenja.

- Bilo je mnogo lakše ''ritnuti'' se na nas nego pratiti stranku koja nije pristajala na kompromise koji su bili ne samo osobina, nego i način i smisao postojanja svih drugih - rekao je on i dodao da se danas raspadaju svi instant-pokreti, koji su, prema njegovim rečima, "izraz Vučićeve nemoći da stvori normalan politički život".

Upitao je šta vredi 60 odsto podrške u društvu u kome nema nikakve konkurencije, niti mogućnosti da bilo šta biraš.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA