Pacoli preti Srbiji: Došao je kraj strpljenju Prištine, Srbija će platiti za svako negativno ponašanje prema Kosovu

Ta praksa će važiti za trgovinu, za ekonomiju, za pravosuđe, za bezbednost, za spoljnu politiku i diplomatiju

  • 50

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je uspostavljanjem uvoznih mera počela primena jednog proporcionalnog pristupa u odnosu prema Srbiji čime će ona, kako je rekao, shvatiti da će za svako negativno ponašanje prema Kosovu i pretnje prvo ona da plaća. 

- Već neko vreme stalno izveštavam evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija protiv ljudskih sloboda i ekonomskih sloboda građana Kosova - napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Kako prenosi RTK, Pacoli je rekao da je današnja odluka o uvoznim merama znak da je "došao kraj strpljenju Prištine", te da će sada "Srbija shvatiti da za svako njeno negativno ponašanje, štetno i preteće prema Kosovu, postoji cena koju će da plaća".

Dodao je da će ta praksa važiti za trgovinu, za ekonomiju, za pravosuđe, za bezbednost, za spoljnu politiku i diplomatiju. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    6. novembar 2018 | 22:46

    Kakav je to kao ministar spoljnih poslova a ponasa se kao divljak, oni ce nas da kazne, za sta da nas kazne, da nema nas ni oni ne bi postojali.

  • ZOKI

    7. novembar 2018 | 08:25

    Rasturi ih Dačić skroz nisam politički opredeljen Al svaka mu čast samo napred Ivice

  • tale

    7. novembar 2018 | 08:46

    Jadno ponašanje Prištine i pokazivanje nemoći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA