Jako bitna odluka! Opštinama sa srpskom većinom na Kosovu vraćena nadležnost nad imovinom

Na taj način zaustavljena je i njena privatizacija

  • 1

Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

Goran Rakić - Foto: Marko Jovanović

Dodao je da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

- Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima -saopšteno je.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sbin

    7. novembar 2018 | 13:23

    A sta cemo sa lokalima koje su siptari nelegalno kod njih i po njihovim pravilima otkupili a nalaze se u samoj pesackoj zoni u severnom delu kosovske mitrovice???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA