Vlada u Prištini tvrdoglava: Nemamo nameru da povučemo odluku

Portparolka vlade Donjeta Gaši je rekla da je Vlada Kosova ovlašćena da donosi takve odluke i da su slične odluke donele i druge zemlje članice CEFTE

  • 40

Vlada Kosova saopštila je danas da nema nameru da povuče odluku o uvođenju takse od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci je potvrdio da je več počela primena te odluke.

Portparolka vlade Donjeta Gaši je rekla da je Vlada Kosova ovlašćena da donosi takve odluke i da su slične odluke donele i druge zemlje članice CEFTE.

Staviljeci je za prištinske medije kazao da je kosovska carina započela primenu odluke kosovske vlade o uvođenju takse od 10 odsto na robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Da, počela je primena - kazao je Staviljeci za portal gazetaexpress.com.

Protiv odluke Vlade Kosova juče su reagovali iz Evropske unije ocenjujući da je u suprotnosti s međunarodnim sporazumom o slobodnoj trgovini CEFTA i zatražili da se ta odluka poništi.

Protiv te odluke je reagovala i Vlada Srbije.

Odluku Vlade su snažno podržali predstavnici organizacija preduzetnika Kosova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA