Posle ovog poteza parlamenta u Prištini, Tačiju otvoren put za dogovor o razgraničenju

Poslanici opozicionih partija Demokratski savez Kosova (LDK) i Samoopredeljenje, napustili su plenarnu sednicu nakon što je parlament odlučio da sa agende skine rezoluciju koju je predložila opozicija

  • 29

Kosovski parlament odlučio je danas da skine sa dnevnog reda glasanje o nacrtu rezolucije o dijalogu sa Beogradom, nakon čega su opozicione stranke napustile plenarnu sednicu, prenosi "Gazeta ekspres".

Poslanici opozicionih partija Demokratski savez Kosova (LDK) i Samoopredeljenje, napustili su plenarnu sednicu nakon što je parlament odlučio da sa agende skine rezoluciju koju je predložila opozicija, a kojom se kosovskom predsedniku zabranjuje da u dijalogu sa Beogradom razgovara o "razmeni teritorija" ili "korekciji granice", navodi prištinski list.

Predsedništvo kosovskog parlamenta saopštilo je da je sporno pitanje uklonjeno sa dnevnog reda na zahtev parlamentarnih grupa koje su obećale da će uskladiti tekst nacrta rezolucije.

- Tekst rezolucije bi trebalo uskladiti kako se ne bi pokretala nepotrebna rasprava - rekao je na početku sednice predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Foto: Profimedia

Prošle nedelje je opoziciona partija LDK sazvala hitnu sednicu radi glasanja o rezoluciji s ciljem da se kosovski predsednik Hašim Tači spreči da razgovara o "korekciji granice" sa Beogradom.

Rezolucija tada nije usvojena, jer nije bilo kvoruma pošto su poslanici vladajuće koalicije bojkotovali glasanje, tvrdeći da njihove preporuke nisu uzete u obzir, podseća prištinski list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    7. novembar 2018 | 15:47

    Pristina je veliki neprijatelj svima. Veliki provokator i srbomrzac.

  • Dado 7911

    7. novembar 2018 | 16:20

    Jedino rešenje krize na KiM je kompromis i dijalog!

  • Miško

    7. novembar 2018 | 16:02

    Šiptari više ni sami ne znaju šta će sa sobom. Ovo je luda kuća!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA