≫ 

Britanski ambasador priznao da se povlače priznanja Kosova: Priština i njega demantuje

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne

  • 29

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel izjavio je danas da su neke zemlje povukle priznanje Kosova, ali je njegove tvrdnje kao netačne odbacilo Ministarstvo inostranih poslova Kosova.

- Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu - naveo je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja gradjana Kosova.

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

Foto: AP/Tanjug

- Mi smo u kontaktu sa Američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno - kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, medju njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.

VIDEO: Ambasador Kine u Srbiji dobio od Vučića frulu, a onda je pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    8. novembar 2018 | 15:40

    Tendencija porasta nepriznavanja tzv Nezavisnog Kosova je dobra vest za Srbiji u srpski narod!

  • Dragan

    8. novembar 2018 | 15:31

    Nece da priznaju istinu. Kosovo je Srbija i tacka

  • Policajka

    8. novembar 2018 | 15:32

    Svi koji su priznali, a nisu znali šta rade, sad je prilika da povuku ta priznanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA