≫ 

"Vojska Kosova" priprema planove za udar na sever Kosova: Drecun poručuje da Srbija mora spremiti odgovor

- Potpuno je opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda - izjavio je Milovan Drecun

  • 11

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je najava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će "Vojska Kosova" biti formirana ovog meseca i da će imati tri puka, od kojih jedan na severu, znači najavu da "ta formacija ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova".

Drecun je za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje upravo preko strukture kopnene vojske, ali je podsetio i da u sadašnjim planovima kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi, zapravo, napravljeni tako da ona upadne u određenim terenutcima na sever Kosova

- Zbog toga je potpuno opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu, ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka - rekao je on.

Potpuno je opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na Srbiji je sada, zaključuje on, da vidi kako da odgovori na to.

Haradinaj je danas za prištinske medije najavio formiranje kosovske vojske i pojasnio da će ona imati tri puka, da će jedan biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu.

- Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva - rekao je Haradinaj, za TV Klan.

On je pri tom dodao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati:

- Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati - zaključio je Haradinaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    8. novembar 2018 | 19:27

    Ovako šiptari pregovaraju...a mi se pravimo budale!!!

  • DARKO 100%

    8. novembar 2018 | 19:15

    Ako mi to sve znamo nije ni potreba neka halabuka oko toga ,mi ce mo na to sigurno i verujem imati adekvatan odgovor u svakom smislu te reci,

  • Srecko

    8. novembar 2018 | 21:16

    Oni opet prete??? To im ne valja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA