Potpredsednik Vlade Rusije stigao u Beograd: Vučić i Borisov usaglasili detalje Putinove posete u januaru naredne godine (FOTO)

Srpski predsednik je rekao da postoji jak potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodnje i da je uveren da će biti sve više proizvoda koji će moći da se plasiraju na rusko tržište.

  • 89

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.

Vučić je istakao da postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i vojnotehničke saradnje, te da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom realizacijom zajedničkih projekata i naglasio da je Turski tok od velikog značaja za Srbiju.

Srpski predsednik je rekao da postoji jak potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodnje i da je uveren da će biti sve više proizvoda koji će moći da se plasiraju na rusko tržište.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina-FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Takođe, on je istakao da je Srbija spremna da pomogne da se formiraju zajedničke srpsko-ruske proizvodne kompanije, posebno u oblasti mašinske industrije.

Borisov, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije ocenio je da su trgovinski i politički odnosi na visokom nivou.

Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov na sastanku sa Aleksandrom Vučićem-FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Sagovornici su razmenili mišljenja o nizu dokumenata koji će biti potpisani tokom posete predsednika Putina Srbiji i koji će dodatno pospešiti međusobnu saradnju.

Sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spale

    9. novembar 2018 | 23:23

    Srbija je uvek docekivala svoje prijatelje onako kako dolikuje domacinski.

  • aca

    10. novembar 2018 | 08:44

    Saradnja Rusije i Srbije jača u brojnim oblastima

  • Marija

    10. novembar 2018 | 07:39

    Pripreme za prijatelja u pravom smislu i treba da budu velike i odgovorne u skladu sa velicinom koja stize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA