Tači otkrio šta mu je cilj u Parizu: Iskoristiću priliku

Ključnu pomoć očekuje od Makrona

  • 22

Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je na konferenciji za medije u Parizu, dan pre susreta sa svetskim liderima, šta mu je glavni cilj boravka u Francuskoj.

Tom prilikom, Tači je govorio io viznoj liberalizaciji za građane Kosova. On je izrazio veliko uverenje, da je glavna osoba koja će gurati druge zemlje da glasaju u korist Kosova francuski predsednik Emanuel Makron, prenosi Indeksonline.

- Danas je to čudo kada visi zastava Kosova zajedno sa zastavama drugih evropskih zemlja. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Makronu na pozivu i za čast koju je on učinio za državu Kosovo - rekao je Tači.

Učešće Kosova u Francuskoj sa svim liderima sveta je afirmacija države Kosovo, napomenuo je Tači.

- To je takođe prilika da se sastanem sa raznim svetskim liderima kako bi razgovarali o evroatlantskoj budućnosti, članstvu u Interpolu, uspostavljanju vojske, liberalizaciji viznog režima i stvarne mogućnosti postizanja mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije - izjavio je Tači.

Očekuje da će u Pariz doći i izvestilac za viznu liberalizaciju.

- Niko ne bi trebalo da utiče na kretanja stanovništva. Kao zemlja smo implementirali kriterijume za liberalizaciju. Zato ću iskoristiti priliku da razgovaram sa svim državnicima i Makronom kako bi dali podsticaj za druge zemlje EU. U suprotnom, ako se to ne dogodi, to bi bilo rizik, za koji Kosovo nije krivo. Liberalizaciju viza ne treba ograničavati i odlagati - kazao je Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA