≫ 

Haradinaj ponovo šalje zapaljive poruke: Sve zajednice koje žive na Kosovu su dužne da budu deo naše vojske inače će odgovarati

- Sve zajednice koje žive na Kosovu treba da budu deo vojske, dužni da brane Kosovo inače će u suprotnom odgovarati - izjavio je Ramuš Haradinaj

  • 52

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je za prištinsku agenciju Kosovapres da će kosovska vojska delovati i na jugu i na severu.

On je, kako je prenela RTK 2, rekao i da sve zajednice koje žive na Kosovu treba da budu deo vojske te da su dužni da brane Kosovo inače će, kako je naveo, u suprotnom odgovarati.

Haradinaj je, govoreći o razlikama izmedu KBS i Vojske Kosova, rekao da je "razlika velika, povećava se nadležnost KBS-a i daje mandat za odbranu Kosova".

Haradinaj je, govoreći o razlikama izmedu KBS i Vojske Kosova, rekao da je "razlika velika, povećava se nadležnost KBS-a i daje mandat za odbranu Kosova"-Foto: Profimedia/Erkin Keci/Anadolu Agency

On nije hteo da precizira datum kada bi moglo da dođe do potpune transformaciji KBS-a u Vojsku Kosova, jer kako je rekao, stvaranje vojske ne treba vezivati za datume i da je to "proces koji traje stotine godina".

- Formiranje Vojske Kosova se može dogoditi 28. novembra, ali može se dogoditi i pre ili posle tog datuma - rekao je Haradinaj.

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da Priština neće slati vojsku na sever Kosova, ali je, ponovo provocirajući, potvrdio da će na tom području biti raspoređena jedna jedinica.

Haradinaj je u intervjuu za portal Kosovapres ponovio da će buduća kosovska vojska imati tri jedinice - na južnom, sentralnom i severnom delu.

- Mislili su da želim da pošaljem vojsku na sever. To nije tačno. Na isti način na koji je organizovan KFOR, na jugu, centralnom delu i na severu, tako je i naša vojska organizovana u tri regiona. To ne znači da želimo da pošaljemo vojsku na sever, to je nesporazum - rekao je Haradinaj.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, kosovska vojska bi bila struktuirana na isti način kao što je struktuiran KFOR.

- Mi imamo partnerstvo sa KFOR-om i podržavamo ga. Na način na koji podršku pružamo u Peći i Đakovici, pružićemo je u svakom drugom delu Kosova - rekao je Haradinaj.

VIDEO: Američki profesor: Gledao sam kako Srbi pate dok im Albanci pale kuće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    12. novembar 2018 | 09:05

    Ovaj čovek ponovo preti srpskom narodu. Zar stvarno misli da će uspeti da ponizi Srbiju na taj način što će Srbe da primorava da budu deo tzv. ''Vojske Kosova''? To se neće desiti. Mislim da bi trebalo da neko od visokih svetskih zvaničnika ovo osudi i da reaguje.

  • Jovan

    12. novembar 2018 | 09:31

    Jos jedna provokacija i napad na Srbiju

  • Marko

    12. novembar 2018 | 09:05

    Haradinaju je mesto u zatvoru a ne da preti Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA