Bivši evropski predstavnik za KiM tvrdi: Vučić i Tači mogu da stave tačku na poslednji istorijski konflikt na Balkanu

Nadam se da su njih dvojica sa ove svečanosti poneli poruku da samo ujedinjena Evropa može da reši balkanska pitanja koja i dalje muče region - ocenio je Volfgang Petrič

  • 15

Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Volfgang Petrič ocenio je da je značajno što su predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kako je rekao, "dva ključna lidera sa Balkana" prisustvovali svečanosti u Parizu kojom je obeležena stogodišnjica primirja u Velikom ratu.

- Nadam se da su njih dvojica sa ove svečanosti poneli poruku da samo ujedinjena Evropa može da reši balkanska pitanja koja i dalje muče region. Da bi to postalo stvarnost, potrebno je da njih dvojica dođu do istorijskog kompromisa o poslednjem preostalom istorijskom konfliktu, čime će se staviti kraj na Prvi svetski rat - ocenio je Petrič za sajt Demostat.

Potrebno je da njih dvojica dođu do istorijskog kompromisa o poslednjem preostalom istorijskom konfliktu, čime će se staviti kraj na Prvi svetski rat-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je ranije u više navrata isticao da "postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu" i javno se založio za "administrativne korekcije" kao moguće rešenje kosovskog pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    12. novembar 2018 | 12:10

    Vučić nikada neće pristati da se odrekne KiM, niti želi da proteraju Srbe iz Srbije, dosta nam je njihove pretnje, hag mora da natera da Hašim Tači i Haradinaj podnesu ostavke.

  • Mima

    12. novembar 2018 | 12:12

    Istorijski konflikt se mora okoncati kompromisnim resenjem.

  • Djordje

    12. novembar 2018 | 11:53

    Politika mira i kompromisa koju vodi predsednik Srbije treba da je model za Albance kako se resava kriza na Balkanu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA