Vučić nenajavljeno razgovarao sa patrijarhom Irinejom: Poglavar SPC podržao napore predsednika Srbije

Sagovornici su saglasni da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje našeg nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta

  • 86

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom u pratnji vikarnog episkopa Stefana, rukovodiocem projekta izrade mozaika akademikom Mananom Popovom i glavnim umetnikom mozaika u Hramu Svetog Save Nikolajem Muhinom o napretku radova na ukrašavanju hrama.

Sagovornici su saglasni da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje našeg nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju.

Predsednik Vučić je naglasio da će tim povodom Republika Srbija pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će Hram Svetog Save početi da krasi najveći mozaik na svetu.

Tokom razgovora bilo je reči o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu, a Njegova svetost patrijarh podržao je napore predsednika Vučića u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i

poželeo mu uspeh u daljem radu.

(RTelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    13. novembar 2018 | 16:24

    Predsednik je jos jednom pokazao svoju velicinu.

  • Tamara

    13. novembar 2018 | 16:39

    Svaki trud da se hram Svetog Save učini još lepšim treba pohvaliti.

  • smokvica

    14. novembar 2018 | 08:52

    Predsednik zasluzuje podrsku svoga naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA