Tačiju je mesto iza Putina obezbedio Kušner: Ne samo što je veliki prijatelj Kosova, nego je Hašimu napisao i predgovor za biografiju

"Novosti" ukazuju da je Kušner sa aktuelnom vlašću u Parizu u veoma bliskim odnosima

  • 42

Velika je verovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije, tokom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, izdejstvovao Bernar Kušner, pišu "Večerenje novosti".

List navodi da je Tači, dva dana pre ceremonije, na svom tviter profilu postavio fotografiju na kojoj je u Parizu zajedno sa Kušnerom, koji je bivši šef francuske diplomatije, bivši šef Unmika i, kako o njemu nedavno pisao pariski "Mond", veliki prijatelj tzv. Kosova.

Povod za njihovo druženje tog dana bila je promocija Tačijeve biografije za koju je Kušner napisao predgovor.

"Novosti" ukazuju da je Kušner sa aktuelnom vlašću u Parizu u veoma bliskim odnosima. 

Tači iza Putina, Foto: AP/Tanjug

- Čovek koji je izdao socijalističke ideje i pridružio se desničarskoj vladi Nikole Sarkozija, još jednom je promenio politički ćurak pred poslednje izbore i podržao aktuelnog predsednika Emanuela Makrona. Vrlo je moguće da je dobre kontakte koji su iz toga usledili iskoristio da izlobira što bolju poziciju za Tačija na ceremoniji - piše list.

U tekstu se napominje da je Emanuel Makron, dva meseca pred drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, naručio ispitivanje javnog mnjenja u kome je testirao mogući sastav ministarskog tima, na čijem spisku je bilo i Kušnerovo ime. 

U Makronovom političkom pokretu je, međutim, došlo do protivljenja pa je Kušner na kraju otpao. Iako nije postao ministar, ipak je ostao u direktnom kontaktu sa najvišim zvaničnicima.

Ako se zna da je jedan od pobornika lažne države Kosovo, a da vlast u Prištini usluge lobiranja "podmazuje"velikim honorarima, ne treba isključiti mogućnsot da je upravo Kušner preko svojih veza "posadio" Tačija iza leđa Vladimira Putina, pišu "Novosti".

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    14. novembar 2018 | 13:21

    Cim Siptari umesaju svoje prljave prste, tu se svi dobri odnosi dovode u pitanje.

  • tale

    14. novembar 2018 | 09:50

    važno je samo da mu mi obezbedimo mesto u Hagu

  • Mirko

    14. novembar 2018 | 12:20

    Moze Taci da sedi iza Putina, ali Putin podrzava Srbiju i njenog predsednika Vucica, a ne Tacija i njegovu laznu drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA