≫ 

Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja države: Joksimovićeva uverena u evropski put Srbije

Ona je navela da Srbija vreme do ulaska u EU koristi za učenje gde su zamke i problemi sa kojima su se suočavale nove članice

  • 4

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Joksimovićeva je na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, na kojoj su dodeljene nagrade najboljim projektima u oblasti kulturnog nasleđa, rekla da je to realan rok da Srbija sprovede reforme i da EU bude spremna za nove članice.

- Priča o evrointegracijama je priča o miru, stabilnosti, dobrosusedskim odnosima, korišćenju fondova, zajedničkom razvoju, održivom regionalnom razvoju, smanjivanju nejednakosti - socijalnih i ekonomskih, jer bez toga svaka priča gubi smisao - naglasila je ministarka.

Ona je navela da Srbija vreme do ulaska u EU koristi za učenje gde su zamke i problemi sa kojima su se suočavale nove članice.

- Ne želimo da nam se kao njima desi da ne apsorbujemo veliki deo tih sredstava preko kohezione politke koja je jedna od najboljih i najzahtevnijih politika EU", rekla je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SasaV

    14. novembar 2018 | 17:04

    Hrvatska je niz godina u EU i sad je krenula ta etapa kod njih,svi beze iz nje trbuhom za kruhom. I sto kaze jedan moj prijatelj hrvat,sad Slavoniju mozete dobiti bez opaljenog metka,toliko o boljitku.....za nekog da ali ne i za gradjane u celosti...

  • Fenjer

    14. novembar 2018 | 16:35

    Da, da . Za dve godine bice bolje samo necemo docekati !

  • mima

    14. novembar 2018 | 18:06

    pa sad 5 ili 7 pitanje je sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA