Kurc iznenada okuplja premijere Zapadnog Balkana: Detalji sastanka nisu poznati

Takođe sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes Han, te i komesarka za digitalnu privredu i društvo Marija Gabriel

  • 1

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je na radni razgovor u ponedeljak, 19. novembra, u Beč premijere Zapadnog Balkana.

Razgovorima će prisustvovati premijeri Albanije, Makedonije, Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH, premijer privremenih institucija u Prištini.

Očekuje se da će sastanku u Beču prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Takođe sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes Han, te i komesarka za digitalnu privredu i društvo Marija Gabriel.

Detalji sastanka nisu navedeni u saopštenju.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čija zemlja predsedava EU boravio je nedavno u Beogradu i Prištini, gde je pozvao na nastavak dijaloga i poručio da bez dogovora nema ulaska u EU.

Pored toga, on je ukazao da je stav Austrije, ali i većine u EU da se moraju podržati sva rešenja koja proisteknu iz dijaloga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. novembar 2018 | 16:34

    Kad Sebastijan stupi na scenu stvari se poboljsavaju. Nista bez mladjanog Kurca !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA