≫ 

Ne čude me potezi Hrvatske, više me zanima stav članica EU o proširenju: Posle novog "napada" na Srbiju reagovala Joksimović

Mene više zanima kako će se članice postaviti prema kredibilnoj politici proširenja - poručila je Jadranka Joksimović

  • 3

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas, reagujući na to što su se na sednici Komiteta za proširenje u Savetu EU predstavnici Hrvatske "žalili" na Srbiju, da to nije ništa posebno novo od našeg suseda, ali da ih više zanima kako će se članice postaviti prema kredibilnoj politici proširenja, i da li će podržati otvaranje nekoliko poglavlja do kraja godine.

- Ako je tako bilo, a izgleda da jeste, ništa posebno novo od našeg suseda, neka usput urade introspektivnu analizu, jer to što se povremeno dešava u Hrvatskoj je ozbiljan izazov za vrednosti EU, ali to je pitanje za njih - rekla je Joksimović Tanjugu.

Mene više zanima, istakla je, kako će se članice postaviti prema kredibilnoj politici proširenja, i da li će podržati otvaranje nekoliko poglavlja do kraja godine, jer dosta pozitivnih rezultata u reformskom procesu je Srbija preduzela i imamo rezultate veoma uverljive za otvaranje nekoliko poglavlja.

Podsetimo, na sednici Komiteta za proširenje (KOELA) u Savetu Evropske unije, održanoj u utorak, predstavnici Hrvatske su izneli niz zamerki na račun saradnje u oblasti ratnih zločina, govora mržnje, kao i na slobodu izražavanja u našoj zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    17. novembar 2018 | 07:56

    Kao hrvat u hrvatskoj bi se zapitao po cemu nas komsije i svet prepoznaju,cemu nam se dive gde smo kao ljudi zablistali.dali se radjamo i zivimo sa mrznjom prema nekome.dali nam svaki dan prodje u poganom i negativnom recniku,usled nemanja tema za zivot bitnih,ili smo svi svaki dan od jutra do veceri za dom spremni i nizasta drugo,ima li nesto drugo da smo spremni ili samo za smrt i mrznju

  • aca

    16. novembar 2018 | 16:35

    Od Hrvatske nista ne cudi

  • Hal

    16. novembar 2018 | 16:33

    Nije samo Hrvatska... ne vidim da ste ostale spomenuli. A sad je pitanje zasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA