≫ 

"Aloha! Imate li talase ovde?" Novi komandant Bondstila na ceremoniji preuzeo dužnost, pa odmah nasmejao sve prisutne (FOTO)

Makareg je kazao da mu je ovo prva misija podrške miru čiji je cilj nastavak političkog dijaloga

  • 9

U Bondstilu, američkoj vojnoj bazi pod komandom Kfora kod Uroševca na Kosovu, danas je izvršena primopredaja dužnosti komandanata i na čelu baze pukovnika Nika Dučića zamenio je takođe pukovnik Roj Makareg, koji je jednim neobičnim pitanjem nasmejao sve prisutne na ceremoniji.

Komadant Kfora Salvatore Kuoči je Dučiću čestitao "kraj veoma uspešne misije", a novom komandantu Bondstila Roju Makaregu početak misije u vreme "značajnih razvoja situacija".

Ceremoniji je prisustvovao kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je Dučiću predao poklon za anganžman, a Kuoči mu je uručio medalju NATO.

Ceremoniji je prisustvovao kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je Dučiću predao poklon za anganžman, a Kuoči mu je uručio medalju NATO-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Novi komandant Bondstila Makareg je po okončanju ceremonije na konferenciji za medije novinare pozdravio sa "Aloha, aloha" i rekao da je to uradio pošto je u njegovoj misiji puno vojnika sa Havaja.

Makareg je naveo da je mnogima od njih ovo prvi boravak u Evropi i da se on lično "raduje saradnji sa svima".

Na pitanje da li je do sada imao ikakva iskustva u mirovniom misijama, Makareg je kazao da je bio u Kuvajtu u misiji "Iračka sloboda", ali da mu je ovo prva misija podrške miru čiji je cilj nastavak političkog dijaloga.

U vezi sa patrolama sa vojskom Srbije koje su obavljane za vreme mandata Dučića, Makareg je rekao da se misija neće promeniti i da ne očekuje neke veće promene.

Novi komandant Bondstila Makareg je po okančanju ceremonije na konferenciji za medije novinare pozdravio sa "Aloha, aloha" i rekao da je to uradio pošto je u njegovoj misiji puno vojnika sa Havaja-FOTO:DIMITRIJE GOLL

Upitan da li je od Dučića dobio nekakav praktičan savet, Maklareg je rekao da mu je Dučić dao mnogo smernica.

Novi komandant Bondstila je naveo da je u pitanju misija koja ulazi u 20. godinu postojanja i da je Dučić postigao mnogo tokom mandata, a da će on dograđivati i poboljšavati postignuto.

Na pitanje o fudbalskom porazu Dučićević trupa u utakmici sa srpskom vojskom, Makareg je rekao da bi on izabrao neki drugi sport.

Novi komandant Bondstila je naveo da je u pitanju misija koja ulazi u 20. godinu postojanja i da je Dučić postigao mnogo tokom mandata-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

- Surfing! Imate li talase ovde? - upitao je u šali Makareg.

On je kazao i da bi možda bolje bilo da se igra odbojka, a ako opet bude fudbal, da im je cilj da ovog puta postignu barem dva gola.

Na kraju se medijima koji su došli zahvalio havajskom rečju "mahalo".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peka

    17. novembar 2018 | 18:53

    Haradinaj nagradio Ducica za usluge koje je Ducic cinio formiranju OVK-a vojske sa posebnim ciljem da zastrasu i proteraju Srbe sa Kosova. Ducicu bas si obeleo obraz, toliko si se hvalio srpskim poreklom a zavukao si se zlocincima u pozadinu, prodana duso.

  • Boban

    17. novembar 2018 | 16:51

    More mars iz nase zemlje

  • brana

    17. novembar 2018 | 16:27

    Bice,bice,strpi se....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA