≫ 

Cerar i Mogerini složni: Dijalog Beograda i Prištine nastaviti u paketu

Navodi se da su Cerar i Mogerinijeva razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, kao i dijalogu Beograda i Prištine

  • 14

Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar razgovarao je na marginama ministarskog sastanka u Briselu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o Zapadnom Balkanu, Iranu, Siriji i Cerarovoj predstojećoj poseti SAD u decembru.

Prema Ceraru, oni su složili da taj dijalog treba da se nastavi uprkos brojnim izazovima, kako bi se u paketu izborilo sa svim temama, kao što su prava manjina i utvrđivanje granice.

STA prenosi da su se njih dvoje složili da Cerar prilikom sastanka s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom narednog meseca treba da iznese pitanja sa kojima se suočava Zapadni Balkan, a da je Mogerinijeva dodala da Cerar treba da predoči stav Slovenije o situaciji u regionu.

Navodi se da su Cerar i Mogerinijeva razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

VIDEO: Vučić: 28.11. žele da proslave stvaranjem vojske Kosova

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mia

    20. novembar 2018 | 09:48

    Dijalog a PRISTINA RADI.

  • Kata

    20. novembar 2018 | 09:49

    Sve bi oni da zbrzaju na stetu Srbije i njenog naroda.

  • Deni

    20. novembar 2018 | 09:42

    Dijalog se ne može nastaviti dok Priština vrši svakodnevne provokacije i postavlja sve veće barijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA