Prvi put posle 40 godina zvaničnik Kraljevine Lesoto u Srbiji: Makgoti i Vučić oživljavaju politički dijalog dve zemlje (FOTO)

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Makgotiju na podršci Lesota teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja se videla i prilikom jučerašnjeg glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Interpol

  • 12

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Kraljevine Lesoto Lesega Makgotija, prvog zvaničnika te zemlje koji posećuje našu zemlju posle više od četrdeset godina, izrazivši zadovoljstvo što je u toku oživljavanje političkog dijaloga Srbije i Lesota.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Makgotiju na podršci Lesota teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja se videla i prilikom jučerašnjeg glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Interpol.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar Makgoti je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kralja Letsija Trećeg, koji pokazuje veliki interes za pitanje Kosova i Metohije i koji lično ohrabruje dijalog, kao i poštovanje odluka Ujedinjenih nacija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće oblasti saradnje Srbije i Lesota u skladu sa prioritetima obeju zemalja, te je ustanovljeno da najveće mogućnosti postoje u poljoprivredi, rudarstvu i turizmu, kao i u oblasti odbrane i vojno-tehničke saradnje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kad je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, predsednik Vučić je izrazio spremnost Srbije da za studente iz Lesota obezbedi stipendije za školovanje u našoj zemlji u okviru programa "Srbija i svet".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktorija Vikica

    21. novembar 2018 | 11:19

    Vrlo znacajna poseta za obe zemlje.

  • ivan

    21. novembar 2018 | 11:49

    Veoma je dobro videti da Srbija obnavlja svoja stara prijateljstva, podrska svake zemlje nam je od velike vaznosti.

  • Dragan

    21. novembar 2018 | 11:21

    Saradnja sa manjim zemljama se ispostavila kao veoma značajna za nas, primer je ovo zadnje glasanje u Interpolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA