≫ 

Priština započela trgovinski rat! Vlada Kosova podigla takse na srpske proizvode na 100 odsto

Zamenik Ramuša Haradinaja je najavio i dodatne mere

  • 80

Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova". Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da odluka stupa odmah na snagu.

- Vlada Kosova na današnjoj sednici odlučila da uvede takse od 100% na uvozne proizvode poreklom iz Srbije i Bosne i Hercegovine, osim međunarodnih brendova koji su navedeni u Aneksu. Pored toga, Vlada obavezuje Ministarstvo trgovine i industrije i sve relevantne institucije da uklone i spreče potencijalni uvoz i pristup tržištu svim proizvodima koji u suprotnosti sa zvaničnim i ustavnim nazivom Republika Kosovo. Odluka stupa na snagu odmah - nadležne institucije su obavezne da to odmah primene - napisao je Haradinaj.

Zamenik Ramuša Haradinaja je najavio i dodatne mere.

- Kako bi zaštitili vitalne interese, kosovska vlada je podigla carinske dažbine na 100 odsto - napisao je Hodžaj na Tviteru.

Ovakva odluka vlasti u Prištini usledila je svega dan pošto Kosovo nije uspelo da dobije potreban broj glasova za prijem u Interpol.

VIDEO: Kosovo nije u INTERPOL-u

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ludi kure

    21. novembar 2018 | 15:18

    Srbijo povuci sve svoje proizvode sa Kosmeta.Ima jos mnogo zemalja ,gde mozemo da izvozimo nase proizvode.Bez ikakvih problema i pretnji.Zabrani siptarima,ulaz i prolaz kroz Srbiju.Dok se kod ne opamete,i ne ispostuju svoje obaveze koje su potpisali.Bez toga nema dijaloga.Cekat cemo i sto godina ako treba. Ali nas nece,vise vuci za nos.

  • Sara

    21. novembar 2018 | 16:30

    Ovo je samo jos jedan od dokaza da njima mirno resenje ne pada napamet!!

  • Joca

    21. novembar 2018 | 15:15

    Pa sta ce da jedu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA