Nakon što je Haradinaj objavio spornu fotografiju, Pacoli saopštio da li je glasao za podizanje taksi na srpske proizvode

Jedna fotografija je bila razlog za špekulacije da li je Pacoli podržao odluku Vlade Kosova

  • 19

Prištinski mediji postavili su pitanje da li je zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli glasao za odluku vlade o povećaju taksi za 100 posto na robu iz centralne Srbije i BiH.

Naime, na fotografiji sa sednice kosovske vlade, koju je na Fejsbuku objavio Ramuš Haradinaj, Pacoli u tom trenutku nije imao podignutu ruku. Ubrzo je Haradinaj uklonio spornu fotografiju.

Pacoli se ubrzo oglasio na svom Fejsbuk profilu:

- Današnja odluka Vlade Kosova da se taksa poveća sa 10% na 100% doneta je zbog naših napora da izgradimo dostojanstvenu državu. Isto važi i za Bosnu i Hercegovinu, koja deluje u saglasnosti sa Srbijom u pogledu ponašanja prema Kosovu. Današnja odluka se nije odnosila na srpski narod koji živi na Kosovu. Nadam se da ova mera neće uticati na porast cena osnovnih proizvoda na Kosovu, jer nema razloga. Bićemo u kontaktu sa trgovcima, proizvođačima i građanima, tako da će sve što je predviđeno vladinom odlukom biti primenjeno u praksi. Današnje glasanje na sastanku vlade bilo je jednoglasno, kao i vladajuća koalicija - napisao je Pacoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    21. novembar 2018 | 20:11

    Ludjeg naroda nema na planeti od ovih siptara. Ponasaju se kao neuspjeli eksperiment ludih naucnika.

  • as

    21. novembar 2018 | 20:00

    Sramna je odluka Pristinskih vlasti da podignu takse

  • Tirke

    21. novembar 2018 | 20:51

    Pacoli seronja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA